Red Bull maakte melding van bandenwarmers Mercedes: 'Verweten ze ons ook' Formule 1
Formule 1

Red Bull maakte melding van bandenwarmers Mercedes: 'Verweten ze ons ook'

Red Bull maakte melding van bandenwarmers Mercedes: 'Verweten ze ons ook'

Red Bull Racing heeft zaterdag tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Nederland melding gemaakt van de handelswijze van Mercedes. De Duitse renstal zou de bandenwarmers nog om de banden hebben gezet, terwijl de bolides niet meer opgekrikt stonden. Dat mag niet, zo stelt Red Bull, maar er is niets met de melding gedaan.

Teammanager Jonathan Wheatley meldde het voorval aan wedstrijdleider Michael Masi. Eerstgenoemde stelt dat Mercedes dit ook eens andersom heeft gedaan. Helmut Marko erkent dat in gesprek met de Duitse versie van Sky Sports. 'Dit is iets wat uit Mercedes' koker kwam, want in het verleden hebben ze ons dit ook verweten.'

Marko legt vervolgens uit wat Mercedes precies deed. Volgens hem zaten de bandenwarmers nog om de banden heen terwijl de auto in de pitbox al van de krik werd gehaald en dus op de grond stond. De adviseur van Red Bull geeft wel toe dat zijn team en Mercedes over en weer speldenprikjes uitdelen. 'Het is een beetje een welles-nietes-spelletje', vindt hij. 'Maar wie in een glazen huis woont, moet niet met stenen gooien.'

Het voorval heeft echter niet tot een straf of iets dergelijks geleid. Waarschijnlijk is Mercedes binnen de regels gebleven met hun bandenwarmers tijdens de kwalificatie van de Nederlandse Grand Prix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws