Renault-CEO verwacht elektrificatie van Formule 1 binnen vijf jaar Formule 1
Formule 1

Renault-CEO verwacht elektrificatie van Formule 1 binnen vijf jaar

Renault-CEO verwacht elektrificatie van Formule 1 binnen vijf jaar

Renault-CEO Luca de Meo is van mening dat de marketingwaarde van de Formule 1 vele malen hoger ligt dan die van de Formule E. In gesprek met AUTOhebdo verklaart hij waarom Renault besloten heeft om haar strijd in de topklasse van de autosport kracht bij te zetten onder de merknaam van haar sportieve tak, Alpine.

'De Formule 1 is een belangrijk communicatieplatform', beargumenteert de bestuurskundige tegenover het Franse medium. 'Ongeveer 500 miljoen mensen wereldwijd volgen deze sport en ik zie het dan ook meer als een mogelijkheid om bekendheid te creëren voor het merk', voegt hij daaraan toe.

De Meo is echter ook bezig met de verduurzaming van de auto-industrie. De Formule E was in het verlengde van deze doelstelling geen vreemde keuze geweest. Toch ging Renault voor de Formule 1: 'Naar de Formule E kijkt niemand. De media-impact is voor die sport totaal anders. Dat gezegd hebbende, heb ik contact met de FOM, de FIA en Liberty Media en de grootste teams binnen de sport om dingen voor elkaar te krijgen.'

De Meo: 'F1 in 2024 of 2025 min of meer elektrisch'

De Italiaan gelooft dat de Formule 1 langzaamaan elektrisch wordt en dat er daarom bovendien geen noodzaak is om zich te richten op de elektrische raceklasse: 'Wij gaan er vanuit dat de Formule 1 blijft evolueren. Ook in deze sport moeten de milieueisen die vandaag de dag aan autofabrikanten gesteld worden op een gegeven moment doordringen. Ik verwacht dan ook dat de Formule 1 in 2024 of 2025 min of meer elektrisch verreden wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws