Ricciardo blij met resultaat sprintrace: 'Vooraan rijden voelt zoveel beter' Formule 1
Formule 1

Ricciardo blij met resultaat sprintrace: 'Vooraan rijden voelt zoveel beter'

Ricciardo blij met resultaat sprintrace: 'Vooraan rijden voelt zoveel beter'

De start van het 2024-seizoen is niet van een leien dakje gegaan voor VCARB-coureur Daniel Ricciardo. Toch heeft de Australiër in Miami kunnen laten zien dat hij het racen nog niet verleerd is. Hij reed korte tijd op de derde plaats, maar werd ingehaald door Red Bull-coureur Sergio 'Checo' Pérez. Zijn vierde plaats wist Ricciardo wel te behouden. VCARB-teamgenoot Yuki Tsunoda eindige eveneens binnen de punten op de achtste plaats.

Tijdens de sprintkwalificatie op vrijdag had Ricciardo zich ook als vierde gekwalificeerd. Toen reed hij een rondetijd van 1:28,044. Over het behaalde resultaat in de sprintrace is de goedlachse coureur erg te spreken. 'Het voelde fantastisch', vertelt Ricciardo voor de camera van F1TV.

Een echte sprintrace

'Natuurlijk voelt het zoveel beter om vooraan het gevecht aan te gaan', vertelt Ricciardo. Gedurende de gehele sprintrace behoorde de coureur tot de voorste vier. Achter hem reed Ferrari-coureur Carlos Sainz. Sainz kwam verschillende keren binnen een seconde van Ricciardo te rijden, maar het lukte de Spanjaard niet om de VCARB-coureur in te halen. 'Je ziet een Ferrari in je spiegel en dan is het: uitdaging aanvaard, laten we zien wat we kunnen doen', zegt Ricciardo.

Ricciardo is er trots op dat hij de Ferrari van Sainz achter zich heeft weten te houden. 'Ik heb mijzelf een klopje op de schouder gegeven. Toen we dichter bij de finish kwamen, dacht ik: misschien kunnen we dit echt waarmaken.' De Australiër geeft aan dat hij tijdens de sprintrace heeft gevoeld wat hij wil voelen tijdens een race. 'Het was een sprintrace in iedere zin van het woord. Ik heb alles gegeven. Banden sparen was niet meer mogelijk, ik kon alleen maar vooruit blijven gaan. Ik wist dat dat was wat ik moest doen om mijn positie te kunnen behouden.'

Het behaalde resultaat is zeer welkom voor het team. 'Het team verdient dit. Zij verdienen dit allemaal. We hebben best wat moeten doorstaan om op dit punt te kunnen komen. Het voelt goed om mensen eraan te herinneren (dat we dit kunnen, red.).' Over de afgelopen maanden hebben de prestaties van Ricciardo onder een loep gelegen en werd er regelmatig geroepen dat de coureur zich zou moeten bewijzen om verzekerd te blijven van zijn plekje in de sport. Met het behaalde resultaat in de sprintrace hoopt de Australiër dan ook dat hij mensen van zijn capaciteiten heeft kunnen overtuigen.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws