Ziedende Alonso haalt hard uit naar wedstrijdleiding: 'Geen straf, want hij is geen Spanjaard' Formule 1
Formule 1

Ziedende Alonso haalt hard uit naar wedstrijdleiding: 'Geen straf, want hij is geen Spanjaard'

Ziedende Alonso haalt hard uit naar wedstrijdleiding: 'Geen straf, want hij is geen Spanjaard'

Fernando Alonso mocht als achtste aan de sprintrace in Miami beginnen. Mocht de Spanjaard die plek ook aan het einde van de race in handen hebben, had dat een punt opgeleverd, maar al na één bocht stond Aston Martin met lege handen toe te kijken. Een extreme uitremactie van Lewis Hamilton hielp de race van Alonso, Lance Stroll, én Lando Norris om zeep, maar Alonso rekende al niet op een straf.

Alonso kreeg eerder dit seizoen al enkele zware straffen en heeft dan ook al zes strafpunten op zijn licentie verzameld. De Aston Martin-coureur toonde zich na afloop bij Viaplay niet blij met de actie van zijn voormalige teamgenoot en titelconcurrent. 'Hij schoot binnendoor, zonder zijn auto nog echt onder controle te hebben.' Hamilton leek geen kans te hebben om de bocht nog te halen. In eigen land gaf Alonso bij DAZN ook de schuld aan Hamilton. 'Hij heeft de race voor bepaalde coureurs geruïneerd. Vooral voor Norris, die een hele snelle auto had, en vanwege dit incident uitviel.'

'Nu gaan we zien of de wedstrijdleiding besluit om in te grijpen', zegt Alonso over het incident, waarbij al snel bekend werd gemaakt dat er geen straffen zouden volgen. 'Waarschijnlijk zullen ze geen straffen uitdelen, want hij is geen Spanjaard, dus dan is het geen straf.' Alonso verwijst daarmee nogmaals naar incidenten uit Australië en China, waar de 42-jarige erg boos was over straffen die hij ontving in incidenten met George Russell en Carlos Sainz.

Hamilton kwam uiteindelijk als achtste over de streep, maar verloor zijn punt vanwege een drive through penalty. De Brit reed tijdens de Safety Car namelijk te snel door de pitstraat, en ontving daarvoor een drive through penalty, die werd omgezet in een tijdstraf van twintig seconden. Daardoor kelderde Hamilton van de achtste naar de zestiende plek, nog voor Alonso.

Alonso heeft hekel aan sprintformat

Alonso hoopt nu vooral dat de Grand Prix zelf beter verloopt. 'Nu gaan we ons op de kwalificatie en de race richten. Zoals ik al eerder zei, kan je in de sprintrace vooral verliezen en niet winnen. Voor ons is het meer een vrije training, dus we wilden geen onnodig risico nemen, maar in plaats daarvan werden beide auto's uitgeschakeld in de eerste bocht. Dit is hoe de sprintrace werkt. Het is volslagen zinloos, en alleen goed voor schade, straffen, en geen actie.' Waar Alonso na een bandenwissel nog verder kon gaan als hekkensluiter, vielen Stroll en Norris bij de start uit.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws