Ricciardo krabt zich achter de oren na gesprek met Verstappen: 'We zijn allemaal verbaasd' Formule 1
Formule 1

Ricciardo krabt zich achter de oren na gesprek met Verstappen: 'We zijn allemaal verbaasd'

Ricciardo krabt zich achter de oren na gesprek met Verstappen: 'We zijn allemaal verbaasd'

Daniel Ricciardo verliet China nog met een kater na een flater van Lance Stroll, maar de glimlach is helemaal terug bij de coureur van Visa Cash App RB, die met een vierde startplek mag hopen op een puntenfinish in de sprintrace in Miami. Ricciardo gaf achteraf wel aan dat hij verbaasd was dat hij zo hoog in de einduitslag stond.

'Ik moest me inhouden om bepaalde dingen niet te zeggen, maar het leek me verstandiger om me rustig te houden', lacht Ricciardo bij Formula1.com. De Australiër verwijst daarmee naar zijn start van het seizoen, waarin hij niet overtuigde, en zijn toekomst bij het team veelvuldig besproken werd. Ricciardo wilde via de boordradio dus graag zijn gelijk halen, maar hield zich in. 'Het was wel heel fijn, ik voel me hier heel goed over.'

Hoewel Yuki Tsunoda SQ3 uiteindelijk niet haalde, wisten beide RB-coureurs zich regelmatig in de subtop te melden, en het zusterteam van Red Bull Racing lijkt het in Florida dan ook goed voor elkaar te hebben. 'Het was een goede sessie. In de eerste ronde van SQ1 maakte ik een fout, dus ik zette mezelf daardoor onder druk, maar daarna wisten we het stap voor stap op te bouwen', zo verklaart Ricciardo dat hij veel toppers in SQ3 versloeg.

Verbazing overheerst

Zelf rekende Ricciardo echter niet op een startplek op de tweede rij. 'We zijn allemaal een beetje verbaasd. Ik sprak net met Max, en hij was verbaasd dat hij eerste stond, en ik was verbaasd dat ik vierde stond', deelt de oud-teamgenoot van Verstappen. De Nederlander was blij dat het weer eens de goede kant opviel voor Ricciardo, die zelf ook dacht dat hij niet snel genoeg was. 'Ik verwachtte meer van de zachte banden, maar ze gaven eigenlijk niet meer grip dan de mediumbanden. We verwachtten dat iedereen veel sneller zou gaan, maar dat gebeurde niet.'

In de sprintrace zal Ricciardo vermoedelijk een puntenpositie moeten gaan verdedigen. De Australiër staat vooralsnog puntloos achttiende, en kan daar met een finish in de top acht verandering in brengen. 'Ik ben heel blij met de tweede rij, dit is waanzinnig. Ik tikte twee keer dezelfde muur aan (bij het uitkomen van bocht 16, red.), dus ik vertelde het team al dat ik echt alles eruit probeerde te halen. Ik weet niet of ik daardoor sneller was, maar ik ging er vol voor, en ik had vertrouwen in de auto.'

Voor de Grand Prix op zondag moet Ricciardo nog een gridstraf van drie plekken inlossen, die hij meenam uit China. Daar haalde de RB-coureur Nico Hülkenberg achter de Safety Car in, nadat hij door Lance Stroll getorpedeerd werd en de Duitser langszij kwam. Deze gridstraf zal het voor Ricciardo last maken om voor de Grand Prix zelf opnieuw een goede startpositie te veroveren.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws