Steiner geeft reden voor vertrek Schumacher: 'Mist een aantal jaar ervaring in F1' Formule 1
Formule 1

Steiner geeft reden voor vertrek Schumacher: 'Mist een aantal jaar ervaring in F1'

Steiner geeft reden voor vertrek Schumacher: 'Mist een aantal jaar ervaring in F1'

Günther Steiner geeft toen dat het team voor Nico Hülkenberg heeft gekozen vanwege zijn ervaring. Haas wil in de aankomende jaren een stap vooruit maken en daarbij kan het team alle ervaring van de Duitse coureur gebruiken. Mick Schumacher mist in de ogen van de Zuid-Tiroler de ervaring, waardoor de keuze uiteindelijk op een andere naam viel. Andere coureurs waren ook in de race om het plekje bij Haas te veroveren, maar Hülkenberg was het totaalplaatje in de ogen van Steiner en Gene Haas.

Er werd al een tijdje gesproken over het vertrek van Schumacher. Toch sprak de top van Haas pas na de Grand Prix van Brazilië met de Duitser. 'We wilden Mick zoveel mogelijk tijd geven om tot de best mogelijke beslissing te komen', vertelt Steiner bij Motorsport-Total.com. 'Er was totaal geen deadline of iets dergelijks. We waren continu in gesprek met Gene over wat het beste zou zijn voor het team. Uiteindelijk kwamen we vorige week tot een definitieve beslissing.'

De keuze van de Amerikaanse renstal is dus gevallen op Hülkenberg. Eerder werden al meerdere namen genoemd, waaronder Daniel Ricciardo en ook Ferrari-junior Robert Shwartzman. 'Het is normaal om in het begin meerdere coureurs te overwegen, maar naarmate de tijd vordert, verkleint het aantal opties. Nadat we een keer met Nico hadden gesproken, wisten we dat hij de man was die wij in het team wilden en die ons kon helpen in onze ontwikkeling.' Met Ricciardo is na een eerste belletje uiteindelijk nooit meer gesproken.

Steiner: 'Schumacher mist een aantal jaar aan ervaring'

Schumacher heeft twee jaar de kans gekregen om zich te bewijzen in de Formule 1. Dit bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn om Haas en Steiner te overtuigen. 'Hij mist gewoon een aantal jaar ervaring in de Formule 1. Bovendien heeft hij nooit voor een ander team gereden. Nico heeft al bij drie of vier teams gezeten. Hij heeft de ervaring dus wel. Het is nu voor ons de tijd om met deze ervaring te gaan werken, want we hebben gewoon weinig tijd. We willen de stap vooruit maken', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws