Ricciardo rekent op progressie dankzij triple header: 'Ik kan deze sport niet iedere dag beoefenen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo rekent op progressie dankzij triple header: 'Ik kan deze sport niet iedere dag beoefenen'

Ricciardo rekent op progressie dankzij triple header: 'Ik kan deze sport niet iedere dag beoefenen'

Daniel Ricciardo mag dan meervoudig Grand Prix-winnaar zijn, sinds zijn overstap naar het McLaren Formule 1-team heeft stalmaat Lando Norris vooralsnog de bovenhand. Na twee lastige races kijkt de Australische coureur echter uit naar de aankomende drie wedstrijden, die drie achtereenvolgende weken op de planning staan als zogeheten 'triple header'. Ricciardo meent dat hij hierdoor veel kostbare oefenminuten zal krijgen die hem zullen helpen bij zijn ontwikkeling.

Dit vertelt Ricciardo na afloop van de veelbewogen Grand Prix van Azerbeidzjan, waarin hij de negende plaats wist te pakken. De race in Baku markeerde de vijfde maal in zes wedstrijden dat de coureur uit Perth zijn teamgenoot voor zich moest dulden. Ricciardo hoopt echter te profiteren van de aanstaande triple header. 'Als je een sport probeert te leren, is de beste manier om dat te doen veel oefenen. Maar dat is nu juist het unieke aan onze sport: je kunt het niet zomaar iedere dag doen. Ik kan niet even naar buiten lopen morgen en dan een paar rondjes rijden, zo werkt het niet.'

'Dat we straks ineens drie opeenvolgende weekenden hebben waar ik telkens kan oefenen en mijn vooruitgang bij kan houden, is daarom erg waardevol', vervolgt Ricciardo. De Australiër, die samen met zijn collega's zal afreizen naar Frankrijk (Circuit Paul Ricard, red.) en Oostenrijk (Red Bull Ring, red.) voor de volgende drie races, kijkt erg uit naar de komende weken. 'Het is goed om in een ritme te komen, zo met drie wedstrijden op rij. Het is ook wel fijn dat het wat meer conventionele circuits zijn, waar je ook wat ruimte hebt naast de baan. Dat kan geen kwaad', lacht de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Desondanks is Ricciardo niet ontevreden met zijn recente resultaten, ook al zijn deze nog niet van het gewenste niveau. 'Ik voel mij daar wel oké op. Het gaat er voor nu om dat we gewoon zoveel mogelijk ronden rijden en het einde van de race halen. Dat klinkt misschien wat simpel, maar het belangrijkste is om de auto te leren kennen. We hebben natuurlijk de simulator en die helpt ook wel enigszins, maar het is anders dan in het echt. De muren doen daar immers geen pijn', zo besluit Ricciardo zijn verhaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws