Ricciardo schrikt Pérez niet af: 'Red Bull kan iedereen op de grid kiezen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo schrikt Pérez niet af: 'Red Bull kan iedereen op de grid kiezen'

Ricciardo schrikt Pérez niet af: 'Red Bull kan iedereen op de grid kiezen'

Sergio Pérez geeft aan dat de aanwezigheid van Ricciardo bij Red Bull Racing geen extra druk op hem legt. Volgens de Mexicaan moet je altijd je beste performance laten zijn bij Red Bull, dus maakt het niet uit wie het team kiest. Daarnaast erkent Pérez dat de ervaring van Ricciardo het team juist gaat helpen. De Australiër liet weten in 2023 voornamelijk simulatorwerk te gaan doen, en daar kan het team zeker van profiteren.

Ricciardo maakte op 3 februari zijn eerste officiële verschijning in de kleuren van Red Bull. Ook de Australiër was aanwezig bij de RB19-presentatie in New York. De 33-jarige gaf aan dat het donkerblauw van de Red Bull-kledij hem goed stond en dat hij zich erin thuis voelde. Ricciardo liet weten dat hij wat bandentests gaat doen voor de Oostenrijkse renstal, maar voor de rest voornamelijk in de simulatoren zit. Red Bull heeft namelijk nog geen plannen om Ricciardo ergens een training te laten rijden, terwijl de Australiër wel bij meerdere races in 2023 aanwezig zal zijn. De eerste race daarvan is in Australië.

Er werd hier en daar gesuggereerd dat de terugkomst van Ricciardo bij Red Bull wat druk op Pérez gaat leggen, maar dat zou niet zo zijn volgens de coureur uit Guadalajara. 'Nee', is Pérez stellig bij Motorsport.com. 'Als je bij Red Bull Racing bent, dan moet je je beste performance leveren. Het maakt niet uit of Daniel er is of niet. Red Bull kan iedereen op de grid kiezen', aldus Pérez. 'Red Bull heeft geluk om iemand als Daniel te hebben, met de ervaring die hij heeft', gaat de Mexicaan verder. 'Ook om hem in de fabriek te hebben bij de engineers. Hij weet waar we het over hebben betreffende de auto en hij zal alles goed begrijpen', vervolgt Pérez. 'Om iemand als hem te hebben, vooral gedurende de raceweekenden, dat gaat gigantisch helpen.'

Red Bull gaat veel hebben aan Ricciardo: 'Kunnen vertrouwen op zijn ervaring'

Verstappen en Pérez verwachten dat Ricciardo zijn input van de simulator tijdens de weekenden van Bahrein en Saoedi-Arabië in ieder geval zeer nuttig gaat zijn. 'Het is een supergoede gozer om mee te werken. Hij is altijd professioneel richting mij geweest, en ook richting het team. Ook voor de fabriek, voor de mensen die daar werken, zij kunnen vertrouwen op zijn ervaring', stelt de Nederlander, die van 2016 tot en met 2018 met Ricciardo heeft gewerkt. 'Hij heeft lang in de Formule 1 geracet. Hij is een racewinnaar, dus ja, we zijn absoluut blij om hem aan boord te hebben', besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws