F1 Live 15:00u | Williams haalt als derde het doek van 2023-strijdwapen Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Williams haalt als derde het doek van 2023-strijdwapen

F1 Live 15:00u | Williams haalt als derde het doek van 2023-strijdwapen

Williams is het derde team dat de nieuwe livery aan de wereld gaat laten zien. De Britse renstal gaat samen met hun coureurs Alexander Albon en Logan Sargeant de kleurstelling van 2023 onthullen. Haas en Red Bull Racing waren Williams voor met de presentaties van de auto's, maar de renstal uit Grove is er alsnog vroeg bij. De presentatie wordt begeleid door host en Formule 1-journalist Will Buxton. Middels dit liveblog blijft u op de hoogte van de beelden van de nieuwe auto en wat er verder gezegd wordt.

Het leek er even op dat Williams het spits af zou bijten, maar twee andere renstallen waren Williams voor. Haas liet de nieuwe VF-23 op 31 januari al zien, en de livery had een vrije grote make-over gekregen. Op 3 februari toonde Red Bull de RB19, al zag de auto er zo goed als identiek uit als het strijdwapen van 2022. Williams heeft de afgelopen jaren wel wat gewisseld qua livery, maar de blauwe kleur was een stabiele factor. De 2023-kleurstelling van de Britse renstal wordt om 15:00u Nederlandse tijd bekendgemaakt. De presentatie is met een livestream op de website van Williams te volgen.

Toch nog Williams-Gulf-Porsche?

De meest recente geruchten rondom Williams luiden dat Porsche mogelijk betrokken zou zijn bij het team van Albon en Sargeant. Daarbij kwam de oliegigant Gulf Oil kijken. Volgens de geruchten zou Gulf de titelsponsor worden van Williams, en zou Porsche dan motoren leveren. Onlangs stond er een aankondiging van Gulf op de website van de renstal, maar die was ook gauw weer verwijderd. 'We zijn blij met onze relatie met Mercedes en we waarderen al hun inspanningen', vertelde een vertegenwoordiger van Williams aan Motorsportweek.com. Het lijkt erop dat Mercedes de motorleverancier blijft van Williams, of gaat de Britse renstal toch nog voor een verrassing zorgen?

F1 Live 15:00u | Williams haalt als derde het doek van 2023-strijdwapen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws