Ricciardo werkt hard aan F1-terugkeer maar zal niet voor eerste het beste team tekenen Formule 1
Formule 1

Ricciardo werkt hard aan F1-terugkeer maar zal niet voor eerste het beste team tekenen

Ricciardo werkt hard aan F1-terugkeer maar zal niet voor eerste het beste team tekenen

Daniel Ricciardo werkt aan een terugkeer in de Formule 1. De derde coureur van Red Bull Racing kent momenteel een tussenjaar bij de Oostenrijkse renstal om op die manier weer alles op een rijtje te krijgen. Deze situatie zal de rijder naar eigen zeggen goed doen en ervoor zorgen dat hij, als de kans zich voordoet, als een complete coureur terugkeert. Dat wil Ricciardo alleen niet bij het eerste het beste team doen.

Ricciardo kreeg vorig seizoen te horen dat zijn contract bij McLaren ontbonden zou worden. Nu kan de coureur al zijn opties overdenken om mogelijk volgend jaar weer een permanent stoeltje te hebben. 'Alles wijst erop dat ik weer op de startgrid terecht zal komen', wordt Ricciardo geciteerd door The Athletic. 'Ik heb het gevoel dat dat momenteel is waar ik naartoe werk, tenminste in mijn hoofd. Ik heb mezelf zelfs in scenario's geplaatst waarin ik denk, als ik morgen terug op de grid zou komen, wat zou ik dan anders doen?'

Als derde coureur van Red Bull hoeft de coureur niet elk raceweekend op en neer te reizen. Naar eigen zeggen zal dit de Australiër ook voor het komende jaar helpen. 'De kans hebben om even afstand te nemen en alles vanaf een afstand te bekijken, helpt me. Met de luxe van tijd, zonder gedwongen te worden om een beslissing te nemen of iets te overhaasten, voel ik dat als ik terug op de grid kom, ik eerlijk gezegd een betere versie van mezelf zal zijn. Een meer volwassen, ervaren en complete versie.'

Ricciardo: 'Ik wil weer bij een topteam zitten'

Ricciardo had heel misschien de mogelijkheid om bij Haas te rijden dit seizoen. Dat stoeltje liet hij echter voor wat het was en dat lijkt hij voor 2024 ook te gaan doen. 'Ik wil weer bij een topteam zitten, en een team waar ik dat vertrouwen terug heb. Terugkeren en mezelf misschien in elke stoel plaatsen die op zijn best voor een top-tien-positie vecht, ik denk niet dat dit het beste in mij naar boven zal brengen', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws