Rosberg diep onder de indruk van Verstappen: 'Fenomenaal, wat een ronde' Formule 1
Formule 1

Rosberg diep onder de indruk van Verstappen: 'Fenomenaal, wat een ronde'

Rosberg diep onder de indruk van Verstappen: 'Fenomenaal, wat een ronde'

Nico Rosberg stond versteld van de ronde die Max Verstappen eruit wist te persen tijdens de derde vrije training. De Nederlander reed volgens de voormalig wereldkampioen een perfecte ronde, waarbij hij ziet dat de RB19 op rails ligt. De manier waarop de Red Bull-coureur de rest van het veld, inclusief zijn teamgenoot, op grote achterstand zet, maakt dan ook erg veel indruk op de Duitser.

Rosberg toonde zich bij Sky Sports erg onder de indruk van de ronde die Verstappen op de baan in Jeddah wist te produceren tijdens de derde vrije training. 'De ronde die Max daar neerzette...fenomenaal. Zo ver voor op Sergio Pérez, en dan daarachter zit alles zo dicht bij elkaar. We zien het nu', vertelt de voormalig F1-coureur terwijl er naar de beelden gekeken wordt. 'Het was tot op de millimeter perfect en het niveau van toewijding, het was gewoon perfectie over de gehele ronde. De auto bewoog helemaal niet, niet eens een centimeter. Hij reageerde zoals hij verwachtte.'

Ook richting de laatste bocht is de manier waarop de Nederlander deze aanvalt iets waar de mond van de Duitser van openvalt. 'Hier remt hij ultralaat, het laatste rempunt van iedereen, bijna op 75 meter, hij raakt de apex, laat de auto wijd lopen en opnieuw beweegt de auto niet. Een heel klein beetje onderstuur, maar de auto is gewoon op rails. Fenomenaal, wat een ronde', zo staat hij duidelijk versteld van de ronde die de Red Bull-coureur met zijn RB19 wist te rijden in de sessie voorafgaand aan de kwalificatie.

Verstappen domineert het veld

Verstappen klokte tijdens de derde vrije training de snelste tijd met een 1.28,485, waarmee hij maar liefst zes tienden sneller was dan zijn teamgenoot op de tweede plaats. Daarachter was het alleen Fernando Alonso die met twee duizendsten net binnen de seconde kon blijven, waarna iedereen vanaf Lance Stroll op meer dan een seconde achterstand van de Nederlander stond. Ferrari maakt daarbij allesbehalve een goede indruk, want met Charles Leclerc op 1,1 seconden en Carlos Sainz op bijna 1,3 lijkt dat gat te groot om in de kwalificatie iets uit te kunnen richten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws