Marko kraakhelder over Aston Martin-geruchten: 'Dat slaat nergens op' Formule 1
Formule 1

Marko kraakhelder over Aston Martin-geruchten: 'Dat slaat nergens op'

Marko kraakhelder over Aston Martin-geruchten: 'Dat slaat nergens op'

Helmut Marko gelooft niet dat Mercedes betere motoren gaat geven aan Aston Martin in de strijd tegen Red Bull Racing. Na de Grand Prix van Bahrein kwam het gerucht naar buiten dat Mercedes zou overwegen om het Britse klantenteam van een betere motor te voorzien, maar dat klinkt als onzin in Marko's oren.

De motorsportchef van Red Bull Racing reageert bij het Duitse F1-Insider op de geruchten rondom Aston Martin en Mercedes. Het klantenteam doet het momenteel beter dan het topteam en dat zou aanleiding zijn om in de strijd tegen Red Bull een betere motor te geven aan Aston Martin. 'Waarom zou Mercedes een concurrent sterker maken?', vraagt Marko zich echter af.

Volgens de Oostenrijker 'slaat dat nergens op'. 'Ondanks alle samenwerking in de Formule 1 is Aston Martin uiteindelijk een concurrent voor Mercedes op het gebied van personenauto's. Mercedes gaat er nu alles aan doen om de voor hen teleurstellende seizoensopener te vergeten. Bij dit ambitieuze doel is er zeker geen ruimte om Aston Martin te helpen.'

AlphaTauri-teambaas beaamt woorden Marko

AlphaTauri-teambaas Franz Tost sluit zich aan bij de woorden van landgenoot Marko. Volgens hem mag het niet eens dat Aston Martin betere motoren heeft dan Mercedes. 'De geruchten zijn onzin. De regelgeving schrijft de motorfabrikanten duidelijk voor dat alle klanten hetzelfde materiaal moeten krijgen. En voor zover ik weet houdt iedereen zich daaraan. Een voorkeur voor een team is dus verboden en onrealistisch.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws