Russell baalt nog steeds van mislopen zege: 'Wilde die overwinning pakken voor het team' Formule 1
Formule 1

Russell baalt nog steeds van mislopen zege: 'Wilde die overwinning pakken voor het team'

Russell baalt nog steeds van mislopen zege: 'Wilde die overwinning pakken voor het team'

George Russell baalde enorm van zichzelf na de Grand Prix van Canada. De Mercedes-coureur geloofde er heilig in dat hij op het Circuit Gilles Villeneuve de tweede Formule 1-zege uit carrière had kunnen boeken, maar door een aantal fouten viel hij terug en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de laatste plaats op het podium, achter winnaar Max Verstappen en Lando Norris.

Na McLaren en Ferrari leek ook Mercedes in Canada de weg naar voren te hebben gevonden. Het Duitse team begon immers bijzonder teleurstellend aan 2024 en na acht races bleven grote successen uit, enkel Lewis Hamilton mocht een keer het podium bestijgen, dat was echter wel in een sprintrace. In Monaco zorgde Russell, die in het prinsdom als enige de nieuwe updates van Mercedes kreeg, voor blije gezichten bij de renstal uit Brackley. In Canada kreeg ook Hamilton de beschikking over het nieuwste materiaal en met P3 en P4 bewezen beide coureurs dat het optimisme bij Mercedes terecht was.

Russell baalt nog steeds van gemiste kans

Russell pakte op zaterdag zelfs verrassend de poleposition en een dag later greep de Brit zijn eerste podiumplek van het seizoen. Toch was Russell na afloop van de Canadese Grand Prix niet tevreden, hij geloofde immers dat de zege tot de mogelijkheden behoorde. In Barcelona blijkt dat de coureur uit King's Lynn nog altijd baalt van de gemiste kans. 'Ik was zondag en maandagochtend erg boos op mezelf. Ik had die fouten makkelijk kunnen voorkomen als ik gewoon wat minder risico had genomen en een tiende langzamer had gereden', zegt Russell tegenover onder meer F1Maximaal.nl.

Toch denkt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar dat hij weinig anders had kunnen doen. 'Maar als ik zeventig rondenlang een tiende langzamer had gereden, dan had ik waarschijnlijk niet eens in die positie gezeten, dus ja. Ik heb mezelf nog nooit zo hard gepusht als nu. Omdat ik die overwinning wilde pakken voor het team. Als ik voor het kampioenschap zou vechten, zou ik waarschijnlijk niet zoveel risico's nemen tijdens dit soort races. Maar op dit moment vechten we niet voor het kampioenschap, we hadden een halve kans om die race te winnen', zet Russell een streep onder de Grand Prix van Canada.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws