Verstappen reageert op opmerkelijke woorden circuitbaas Silverstone: 'Kan beter naar zichzelf kijken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert op opmerkelijke woorden circuitbaas Silverstone: 'Kan beter naar zichzelf kijken'

Verstappen reageert op opmerkelijke woorden circuitbaas Silverstone: 'Kan beter naar zichzelf kijken'

Max Verstappen heeft gereageerd op de opmerkelijke woorden van Stuart Pringle, de directeur van het circuit van Silverstone, die de tegenvallende kaartverkoop voor de Britse Grand Prix voor een aanzienlijk deel leek toe te schrijven aan de dominantie van de 26-jarige Nederlander en Red Bull Racing in de afgelopen seizoenen. De drievoudig wereldkampioen kan er niks mee en heeft een boodschap voor de circuitbaas.

Eerder op de donderdag liet Pringle in het Britse blad Autosport optekenen dat de kaartverkoop voor de Formule 1-race op het iconische circuit van Silverstone behoorlijk tegenviel. Er zijn namelijk nog altijd veel kaartjes over voor de Grand Prix die over twee weken al op de planning staat. Dat de toegangsbewijzen niet als warme broodjes over de toonbank gaan, ligt volgens critici aan de hoge prijzen, maar Pringle heeft er echter een hele andere verklaring voor.

Volgens de circuitdirecteur moet de oorzaak namelijk gezocht worden bij Verstappen. 'Als er elke race weer een grote kans is op eenzelfde winnaar, dan verdwijnt de spanning uit de sport. Het haalt de scherpe kantjes ervan af. Vorig seizoen domineerde één team en dit kampioenschap ging op dezelfde manier van start', doelde Pringle op de dominantie van Verstappen en Red Bull in de voorbije seizoenen.

Verstappen reageert

Verstappen werd later op de dag geconfronteerd met de woorden van de circuitbaas van Silverstone en de Limburger raadt Pringle aan om eerst eens in de spiegel te kijken. 'Ik denk niet dat het mijn schuld is', reageert de regerend wereldkampioen tegenover de verzamelde pers, waaronder F1Maximaal.nl, desgevraagd op de beschuldigingen. 'Het Formule 1-seizoen is hartstikke leuk dit jaar, meerdere teams vechten om de overwinning. Als een promotor de tribunes niet vol krijgt en iemand de schuld wil geven, dan kan hij beter eerst naar zichzelf kijken. Want dan doe je toch wat fout', is Verstappen duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws