Mercedes denkt groot probleem te hebben opgelost: 'Hoe konden we zo dom zijn?' Formule 1
Formule 1

Mercedes denkt groot probleem te hebben opgelost: 'Hoe konden we zo dom zijn?'

Mercedes denkt groot probleem te hebben opgelost: 'Hoe konden we zo dom zijn?'

Mercedes begon matig aan het 2024-seizoen maar wist in Canada met George Russell een poleposition en een derde plaats in de race te halen. De nieuwe voorvleugel van de Duitse renstal zou de reden zijn voor het recente succes. ‘O, hoe konden we zo dom zijn?’ vraagt technisch directeur James Allison zich hardop af in de nieuwste aflevering van Beyond the Grid.

‘We hadden vanaf het begin van het seizoen al het probleem dat de auto het oké deed in langzame bochten en redelijk presteerde in snelle bochten’, geeft de Brit aan. ‘Maar we wisten het maar niet voor elkaar te krijgen dat de bolide in beide bochten goed was.’ De technische man van Mercedes ziet nu verbetering. ‘Wat er de afgelopen twee, drie races is veranderd is dat we de bolide zo aangepast hebben, dat er een betere balans is bij het schakelen van snel naar langzaam Ook is de balans in de bochten verbeterd’, vertelt Allison.

‘Eigenlijk betekent het gewoon dat de coureur kan vertrouwen op de auto in zowel een snelle als een langzame bocht. Het vertrouwen is er vanaf het remmen voor de bocht tot het uitkomen van die bocht’, aldus de technisch directeur. ‘Die balans is cruciaal voor een coureur. Zo weten ze of ze last zullen hebben van onder- of overstuur en dus kunnen ze anticiperen hoe ze ermee om moeten gaan’, vervolgt hij. Mercedes had dit pad al veel eerder moeten inslaan, zien ze achteraf. ‘O, hoe konden we zo dom zijn?’ denkt Allison als hij erop terugkijkt.

Mercedes wil niet te hard van stapel lopen

‘We realiseerden ineens dat er een aerodynamische oplossing was. De voorvleugel is daar onderdeel van’, geeft de Brit aan. ‘Het is makkelijk om afgeleid te raken door bijzaken in plaats van te focussen op het grootste probleem’, voegt hij eraan toe. ‘We hebben gewerkt aan dingen die de bolide wel beter maakten, maar daarmee was het fundamentele probleem niet opgelost’, ziet de Duitse renstal nu in. ‘Ik denk dat we ervoor kunnen zorgen dat de auto vanaf nu competitief blijft. Zo hoeven we niet bang te zijn voor bepaalde circuits.’

De technisch directeur waarschuwt de fans van de Zilverpijlen wel dat ze nog niet staan waar ze willen staan. ‘Na Montréal denken onze fans misschien dat we er nu zijn. Dit circuit was een minder zware test voor de bolide dan andere circuits die we nog gaan tegenkomen’, benadrukt Allison. ‘Ik weet vrij zeker dat we de komende races goed gaan presteren, maar het zou me verbazen als we weer op pole staan in Spanje’, geeft de Brit als voorbeeld. ‘Maar ik ben er zeker van dat we net zo snel kunnen worden als de rest’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws