Verstappen vol vertrouwen naar Spanje: 'Maar wordt niet meer zoals aan het begin van het seizoen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen vol vertrouwen naar Spanje: 'Maar wordt niet meer zoals aan het begin van het seizoen'

Verstappen vol vertrouwen naar Spanje: 'Maar wordt niet meer zoals aan het begin van het seizoen'

Na een paar moeizame races keren Max Verstappen en Red Bull Racing dit weekend eindelijk weer terug op een circuit dat prima zou moeten passen bij de karakteristieken van de RB20. Volgens kenners is het Oostenrijkse team op het Circuit de Barcelona-Catalunya de grote favoriet, maar ondanks het feit dat hij met vertrouwen richting Spanje is gekomen, verwacht Verstappen geen dominant weekend.

In de afgelopen vier wedstrijden moest Verstappen tot tweemaal toe de zege laten aan een concurrent, maar ook in Imola en in Canada kwamen de overwinningen niet vanzelf. In Spanje verwacht men echt weer een ijzersterk Red Bull, maar Verstappen gelooft niet dat de RB20 weer terugkeert naar de dominante vorm van aan het begin van het seizoen.

'Ik denk niet dat het weer zo zal zijn als aan het begin van het seizoen', zegt Verstappen in Barcelona tegenover onder meer F1Maximaal.nl. 'Maar we weten dat dit normaal gesproken een circuit is dat ons beter ligt. We zijn uiteraard enthousiast, maar natuurlijk ben ik me er ook van bewust dat de rest een flink stuk dichterbij is gekomen. Maar als je dit vergelijkt met de laatste races, dan zal dit een stuk beter moeten gaan', klinkt Verstappen hoopvol.

Het zal volgens Verstappen echter niet vanzelfsprekend zijn dat hij na de race in Spanje de grootste bokaal mee naar huis zal nemen. 'Iedereen blijft zich constant ontwikkelen en soms heb je gewoon een beter weekend dan de anderen omdat je de auto wat beter hebt af kunnen stellen. Want uiteindelijk kan je wel upgrades brengen, maar als je vervolgens niet de juiste afstelling weet te vinden...', maakt Verstappen zijn zin niet af. 'Dat moeten we voor elkaar hebben. De auto zou het beter moeten doen op dit circuit, maar desondanks moeten we er wel voor zorgen dat de we de juiste balans in de auto vinden', aldus Verstappen.

Druk bij Red Bull?

Kenners verwachten veel van Red Bull dit weekend en ook de kampioensformatie weet dat het circuit in Spanje goed past bij de RB20. Zorgt dat dan ook voor de nodige druk bij het team? 'Nee, er is geen spanning', verzekert Verstappen. 'We willen het altijd goed doen en we weten dat de anderen ook voluit pushen, dus we moeten gewoon een goed weekend hebben zoals we dat eigenlijk altijd willen hebben. Maar als het niet volgens plan gaat, dan is er geen man overboord. Dan moeten we blijven werken en proberen onszelf te verbeteren. Er zijn nog zo veel races waarin je punten kunt scoren, maar natuurlijk willen we het hier goed doen', aldus een nuchtere Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws