Russell baalt van inschattingsfout: 'Kostte ons het gevecht met Verstappen' Formule 1
Formule 1

Russell baalt van inschattingsfout: 'Kostte ons het gevecht met Verstappen'

Russell baalt van inschattingsfout: 'Kostte ons het gevecht met Verstappen'

George Russell bestempelt de Grand Prix van Canada als een 'gemiste kans' op een overwinning voor Mercedes. De W15 had een indrukwekkend tempo op Circuit Gilles Villeneuve, zeker in vergelijking met de teleurstellende resultaten van Mercedes de afgelopen paar jaar. Russell hoopt daardoor in het verdere seizoen vaker de strijd aan te kunnen gaan met Max Verstappen en Lando Norris.

Russell wist voor de eerste keer in het 2024-seizoen een podium te pakken. Toch voelde de race in Canada meer als een 'gemiste kans' voor een overwinning, dan als een beloning voor de vooruitgang bij Mercedes. 'We waren echt snel aan het begin van de race op de inters, en toen kwam Lando (Norris, red.) natuurlijk heel snel door. Toen gingen we terug naar de slicks, maakten een paar fouten, gingen gewoon tot het uiterste en betaalden daar de prijs voor', vat Russell zijn race samen, tijdens de persconferentie. 'Desalniettemin, het eerste podium van het jaar, we hadden echt een hele snelle auto dit weekend en om weer mee te doen in de strijd om de overwinning was erg leuk. Daar draait het om in de Formule 1 en daarom gaan we racen.'

Russell was zo vol van vertrouwen over de verbeterde W15, dat hij zelfs op een gegeven moment in de race nog dacht dat hij Max Verstappen nog wel had kunnen inhalen. Toen kwam zijn mislukte inhaalpoging op Oscar Piastri. 'Ik denk dat die fout met Oscar, toen ik hem probeerde in te halen en mijn positie verloor aan Lewis, ons ten minste P2 heeft gekost en misschien later in de race het gevecht met Max', aldus de Mercedes-coureur. Russell wist nog wel zijn teamgenoot weer in te halen, en Hamilton eindige uiteindelijk net naast het podium op P4.

Mercedes-tempo geen verrassing

Hoewel Russell dus geen tweede overwinning op zijn naam mocht schrijven in Montréal, was het goede tempo van de W15 een wereld van verschil met de nukkige bolides waar het team de afgelopen jaren mee kampte. 'Het verbeterde tempo dat we dit weekend hebben gezien, kwam niet als een verrassing voor ons, omdat alle cijfers in de fabriek ons vertelden dat we een grote brok aan prestaties zouden vinden met deze upgrades', vertelt Russell.

Toch denkt de Brit nog niet dat Mercedes zich nu elke race met koploper Red Bull kan meten. 'Red Bull heeft het de laatste paar races een beetje moeilijk gehad, maar toch hebben ze twee van de laatste drie gewonnen. Dus ik verwacht dat ze waarschijnlijk een klein stapje zullen maken als we teruggaan naar de Europese races op meer conventionele circuits.' Russell verwacht daarom dat het gevecht van Mercedes vooral met McLaren zal zijn, maar geeft nog niet de hoop op om 'te kunnen blijven strijden met Max', tijdens het verdere seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws