Verstappen onderbreekt interviewer: 'Zij hebben ook twee auto's' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen onderbreekt interviewer: 'Zij hebben ook twee auto's'

Verstappen onderbreekt interviewer: 'Zij hebben ook twee auto's'

Voor het derde weekend op rij is Red Bull Racing niet het team met de meeste gescoorde punten. In Canada pakte Max Verstappen weliswaar de zege, maar McLaren en Mercedes verzamelden meer punten. De oorzaak hiervan ligt bij het tegenvallende presteren van Sergio Pérez, en zelfs Verstappen kon het in de persconferentie niet laten om dat even aan te duiden.

Na afloop van de race stelde een journalist aan Lando Norris en Verstappen de vraag hoe spannend het constructeurskampioenschap nog kan worden, nu McLaren voor het derde weekend op rij inloopt op Red Bull. Nog voordat de desbetreffende journalist zijn vraag had gesteld, onderbrak Verstappen hem: 'Zij hebben ook twee auto's', aldus de Nederlander, die daarmee teamgenoot Sergio Pérez stevig onderuit haalt.

Pérez scoorde in de afgelopen drie Grands Prix slechts vier punten, waarmee hij elf coureurs voor zich moet dulden. Verstappen was met 58 punten wel de best scorende coureur in die periode, maar dat is inmiddels dus onvoldoende om het verschil met McLaren te blijven vergroten. Goed nieuws voor Red Bull is echter dat Ferrari een nulscore pakte, en McLaren nog 89 punten achter Red Bull staat. Norris vindt het dan ook nog te vroeg om over de constructeurstitel te dromen. 'Om eerlijk te zijn, denk ik dat het nu tussen Ferrari en ons gaat.' McLaren dichtte het gat op Ferrari met 28 punten tot een achterstand van veertig punten.

Ook Norris met sneer naar Pérez en Red Bull

'We blijven voluit gaan, en dat is nu ook onze sterkte. We hebben bij McLaren twee coureurs die vooraan meedoen, en geen fouten maken, en eigenlijk elk weekend bijna alles uit de auto halen. Het is gek dat veel andere teams op de grid dat niet hebben', zo lijkt ook Norris zijn twijfels bij de contractverlenging van Pérez te plaatsen. 'Voor ons gaat het er meer om wat we tegen Ferrari kunnen doen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing canada zaterdag 2024 lando norris
Vier van de laatste vijf races eindigden Verstappen en Norris eerste en tweede.

'Dit weekend waren we constanter dan Ferrari', zo prijst Norris zich gelukkig. 'Ze hebben wat fouten gemaakt, en hadden het hier om de een of andere reden beter. Hoe dan ook, zijn twee coureurs altijd beter dan één coureur, zoals in het geval van Max. We doen het dus goed, maar we moeten blijven pushen, en proberen om meer upgrades te introduceren. Nu Mercedes ook meedoet, wordt het alleen maar lastiger om zoveel punten te scoren als we nu deden.'

Eénmansteam

'De schade werd in de kwalificatie natuurlijk al aangericht, bij Checo (Pérez, red.). In deze omstandigheden is het heel lastig als je achteraan start. Daarna zag ik hem ook nog uitvallen met schade, dus ik wist dat ik veel punten moest scoren, om te zorgen dat de andere teams niet veel in konden lopen. Uiteindelijk pak je 25 punten met een zege, dus zelfs als de anderen tweede en derde eindigen, verlies je niet al te veel', zo lijkt Verstappen inmiddels te denken dat hij grotendeels in zijn eentje de constructeurstitel moet pakken. 'Dan kunnen we ons dit soort dingen ook beter veroorloven.'

'Natuurlijk willen we liever altijd met twee auto's vooraan staan', aldus de Limburger. 'Ik twijfel er ook niet aan dat dit snel weer zal gebeuren. We moeten gewoon aan onze auto sleutelen, om eerlijk te zijn, om ervoor te zorgen dat die wat makkelijker te besturen is, en zodat we ons er wat comfortabeler in voelen. Dan weet ik zeker dat we weer met beide auto's vooraan zullen staan, zoals we in het begin van het seizoen hadden.' Verstappen lijkt daarmee ook te bevestigen dat hij om de problemen van de RB20 heen kan rijden, maar dat Pérez daar niet toe in staat is, en veranderingen aan de RB20 nodig heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws