Russell hoopt op eerste punten in Singapore: 'Onze auto is beter geschikt voor dit circuit' Formule 1
Formule 1

Russell hoopt op eerste punten in Singapore: 'Onze auto is beter geschikt voor dit circuit'

Russell hoopt op eerste punten in Singapore: 'Onze auto is beter geschikt voor dit circuit'

Mercedes-coureur George Russell heeft zijn zinnen gezet op een competitief optreden in de straten van Singapore na een teleurstellend weekend in Monza. Terwijl het podium in Italië buiten zijn bereik bleef, hoopt de Brit op betere resultaten op het uitdagende stratencircuit van Singapore, waar hij tot nu toe nog geen punten heeft weten te scoren.

Russell, die al twee keer eerder in Singapore heeft geracet, herinnert zich de pech die hem in voorgaande jaren trof. In 2019, tijdens zijn debuutseizoen bij Williams, werd hij na een reeks vervelende incidenten uitgeschakeld. Vorig jaar, tijdens de Grand Prix van Singapore, kwalificeerde hij zich als elfde, maar werd gedwongen vanuit pitstraat te starten vanwege problemen met de motoronderdelen, wat hem naar de achterkant van het veld verplaatste. De problemen stapelden zich op voor Russell toen hij een straf kreeg voor het installeren van nieuwe onderdelen zonder toestemming van de technisch afgevaardigde onder parc fermé-omstandigheden. Hij kwam vorig jaar als veertiende over de finishlijn.

Ondanks deze uitdagende geschiedenis in Singapore heeft Russell vertrouwen in het aankomende raceweekend: ‘Ik kijk uit naar de volgende race in Singapore. Vorig jaar waren we daar competitief en ik denk dat onze auto beter geschikt is voor dit circuit dan het circuit van Monza. Ik hoop dan ook dat we iets dichter bij de top komen', vertelt de Brit in de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Singapore.

Meer hoop voor dit jaar

Een belangrijke factor die de race in Singapore dit jaar interessanter maakt, is de nieuwe baanindeling. Vanwege renovatiewerkzaamheden nabij het circuit zijn de bochten die vroeger bekend stonden al 16 en 19 verwijderd. ‘Ik denk dat dit de race spannender kan maken. Het circuit is geweldig om op te rijden, maar het is moeilijk om in te halen. Ik hoop dat de veranderingen in bocht 16 ons een nieuwe kans zullen bieden. Bovendien zal de verkorte raceafstand fysiek minder veeleisend zijn. We zullen misschien minder plezier beleven tijdens de kwalificatie, maar de Grand Prix zou beter moeten verlopen’, aldus de Britse Mercedes-coureur.

Aansluitend blikt Russell vooruit op de race van aankomend weekend: ‘Vorig jaar hadden we een behoorlijk snelle auto, maar we hebben er niet het maximale uitgehaald. Ik denk dat het een intense strijd zal worden tussen ons, Ferrari, McLaren en Aston Martin. Op dit circuit, dat veel downforce vereist, hopen we het gat met Red Bull Racing te kunnen dichten. Misschien kunnen we zelfs strijden voor de tweede plaats, maar alles moet perfect verlopen, want het wordt weer een spannende strijd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws