Sainz klaar voor raceweekend: ‘Ik heb me zeker goed gevoeld in de auto de laatste paar races' Formule 1
Formule 1

Sainz klaar voor raceweekend: ‘Ik heb me zeker goed gevoeld in de auto de laatste paar races'

Sainz klaar voor raceweekend: ‘Ik heb me zeker goed gevoeld in de auto de laatste paar races'

Carlos Sainz, de Spaanse coureur van Scuderia Ferrari, sprak tijdens de recente persconferentie over zijn prestaties en de uitdagingen die het team dit seizoen tegenkomt. Met het Formule 1-seizoen in volle gang, gaf Sainz inzicht in zijn progressie en de ontwikkelingen binnen het Ferrari-team.

‘Ik heb me zeker goed gevoeld in de auto de laatste paar races', begon Sainz. ‘We beginnen hem beter te begrijpen en zetten de auto op de juiste plaats in de eerste vrije training en bouwen van daaruit voort. Ik rijd beter dan vorig jaar, dat is zeker. Dat blijkt uit de resultaten en hopelijk kan ik dat nu in de tweede helft van het seizoen ook weer aantonen. Mijn doel is om meer consistent te zijn’, voegt de Ferrari-coureur daar aan toe. De woorden van Sainz weerspiegelen de gestage groei van zijn prestaties dit seizoen. Met solide optredens en een toewijding aan consistentie, lijkt hij zich steeds meer op zijn gemak te voelen binnen het team en met de SF-23.

Realistisch oog op de toekomst

Toch blijft Sainz realistisch over de vooruitzichten voor Ferrari, vooral met betrekking tot specifieke circuits. ‘We zijn realistisch en alles wijst erop dat we niet zo snel zullen zijn als in Monza’ legt de Spanjaard uit. ‘We hebben meer moeite met hoge downforce. Er zijn bochten waar onze auto minder moeite zal hebben, maar onze banden degraderen echt snel. Dus we zullen zien’, aldus Sainz.

De erkenning van de uitdagingen op circuits met hoge downforce benadrukt de voortdurende strijd van Ferrari om het gat met de concurrentie te dichten. Sainz hoopt echter dat recente inzichten het team kunnen helpen om beter om te gaan met dergelijke uitdagingen. ‘We hebben interessante dingen geleerd in Zandvoort over hoe onze auto presteert’, onthulde Sainz. ‘Onze high-downforce vleugels werken niet altijd even goed, maar hopelijk hebben we iets gevonden. Maar het gaat niet alleen om de vleugel, maar om de hele architectuur van de auto.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws