Russell looft aanpak FIA bij start van GP Monaco Formule 1
Formule 1

Russell looft aanpak FIA bij start van GP Monaco

Russell looft aanpak FIA bij start van GP Monaco

George Russell is tevreden met de keuzes van de wedstrijdleiding in Monaco. Tot tweemaal toe werd de start van de race uitgesteld, waarna de coureurs de pitstraat weer ingereden werden door safety car-coureur Bernd Mayländer. Russell denkt dat de dienstdoende wedstrijdleider, Eduardo Freitas, goed gehandeld heeft.

'Het was lastig', zo steekt de Brit van wal in gesprek met Formula 1. 'Het was wat frustrerend, de race bleef maar vertraagd worden, maar goed werk van de FIA', voegt de jonge, uitvoerende kracht van de Grand Prix Drivers' Association daaraan toe. Hij vindt het terecht dat de bolides na twee verkenningsrondjes weer naar binnen gestuurd werden.

Niet alleen was het circuit volgens de Mercedes-coureur namelijk te nat, ook zat er nog meer slecht weer aan te komen. 'Dat zagen ze en toen wij voor het eerst een poging waagde om te beginnen was racen onmogelijk', benadrukt hij. Iets na vieren besloot de F1 alsnog aan de Grand Prix te beginnen, en Russell kwam, zoals wel vaker dit jaar, aardig mee met de top van het veld.

Russell blij met punten

'Na de tweede rode vlag, met een opdrogend circuit en een droge lijn, is het nooit makkelijk. Het is ons gelukt. We hebben P5 weten te verzilveren, en volgende keer zit er nog meer aan te komen', belooft de teamgenoot van Lewis Hamilton, die op de achtste plek bleef haken na een race lang geteisterd te worden door een traag rijdende Fernando Alonso.

'Het was een fysiek zware race. De baan was hobbelig en we wisten dat dat onze beperking zou zijn dit weekend. Maar goed, we hebben de vijfde plek behaald. Die punten nemen we mee en volgende keer beter', concludeert hij. Russell is de enige coureur van de huidige grid die in alle Grands Prix van dit jaar in de top vijf geëindigd is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws