Ergernis bij Haas na crash Schumacher in Monaco Formule 1
Formule 1

Ergernis bij Haas na crash Schumacher in Monaco

Ergernis bij Haas na crash Schumacher in Monaco

De onvrede bij Haas-teambaas Günther Steiner lijkt langzaamaan toe te nemen. Mick Schumacher ervoer in Monaco wederom een zware crash, die het team ongetwijfeld veel geld gaat kosten. Logischerwijs liet Steiner na afloop van het evenement dan ook weten dat hij met de jonge Duitser gaat kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Ook heeft Schumacher zelf zich uitgelaten over de crash.

'We zagen natuurlijk wat er met Mick gebeurde. Het is niet geweldig dat hij wéér een grote crash heeft', stelt de Tiroler, die in Saoedi-Arabië zijn jonge rijder ook al in de fout zag gaan. Uit vrees voor een gebrek aan reserveonderdelen wist Schumacher de tweede race van het jaar vervolgens niet aan te vangen. 'We moeten kijken hoe we dit vanaf nu aan gaan pakken', meldt hij bij Formula 1.

Schumacher baalt naar Monaco

Schumacher baalt na zijn crash in de dwergstaat en geeft aan dat hij een 'vreemd' gevoel had in de auto voordat hij crashte. 'Op de videobeelden zag ik dat het leek alsof we tien centimeter van de racelijn zaten. Daardoor zat ik misschien net op het natte asfalt met mijn voorwiel, waarna ik uitgleed met de achterkant', aldus de analyse van Schumacher van zijn eigen klapper.

Hij moest na afloop naar het mediacentrum maar stapte wel ongeschonden uit de crash. Gezien de staat van zijn auto was dit een flinke opluchting. De achteras van de Haas VF-22 was namelijk volledig afgebroken. 'Ik probeerde nog te corrigeren en daarom schoot ik links de barrières in', verklaart hij bij Motorsport.com. 'Het is erg ongelukkig en erg irritant.'

Schumacher heeft met zijn crash in Saoedi-Arabië al een flinke rekening veroorzaakt voor zijn Amerikaanse renstal. Met de crash in Monaco loopt deze rekening alleen maar verder op. De F1 opereert momenteel onder een budgetplafond, wat betekent dat deze schade Haas' ontwikkelingsbudget vermoedelijk verkleint. Geen ideaalscenario voor het team van Steiner, dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws