Russell niet bang voor huidige vormdip: 'Er zijn geen zorgen dat de vorm niet zal terugkeren' Formule 1
Formule 1

Russell niet bang voor huidige vormdip: 'Er zijn geen zorgen dat de vorm niet zal terugkeren'

Russell niet bang voor huidige vormdip: 'Er zijn geen zorgen dat de vorm niet zal terugkeren'

George Russell denkt dat het te veel analyseren van de races en te veel focussen op de details Mercedes er eerder dit jaar van behield om grote sprongen vooruit te maken. Verder onthult de Britse coureur dat hij niet denkt dat de vaardigheden van een coureur af te lezen zijn aan diens prestaties, en dat andere factoren ook een belangrijke rol spelen. Russell zegt ook niet bang te zijn dat zijn huidige vormdip lange tijd zal aanhouden.

'Ik denk dat ik het beste presteer wanneer het gewoon naar me toekomt en ik niet te veel dingen te veel analyseer', zegt Russell in een interview met PlanetF1 over de manier waarop hij het liefst races benadert, al vond de Britse coureur het wel moeilijk om niet te veel te analyseren toen het Mercedes-team op een behoorlijke achterstand stond. 'Soms moet je een stap terug doen om twee stappen vooruit te kunnen zetten en je richten op de eenvoudige dingen. Dat is misschien iets wat we te veel hebben gedaan: gefocust op details en een beetje achtergebleven op de meest eenvoudige dingen die de meeste prestaties opleveren', geeft Russell als verklaring waarom er eerder niet en nu wel bij het team van Mercedes een stijgende lijn te bespeuren is.

Op de vraag of zijn vaardigheden al een beetje in de buurt komen bij teamgenoot Hamilton, antwoordt Russell dat hij dat niet zeker weet, want elke race is slechts een momentopname van zijn skills. 'Het gaat er niet noodzakelijk om je eigen vaardigheden te verfijnen, het gaat erom je eigen rijstijl en vaardigheden aan te passen om de banden maximaal te benutten, om de auto maximaal te benutten, om te begrijpen wat je nodig hebt van je team, en wat je nodig hebt van je afstelling.' Volgens Russell zijn de vaardigheden van een coureur ook niet altijd af te lezen van zijn prestaties, omdat andere factoren ook een beslissende rol spelen: 'Als een coureur een ronde rijdt op slechts 90%, maar alle andere factoren zijn perfect, dan staat hij op poleposition. Maar als een coureur zijn 100% beste prestatie levert, de beste ronde van elke coureur op de grid, maar de andere factoren kloppen niet, dan staat hij niet op poleposition.'

Russell maakt zich geen zorgen over vormdip

Vorig jaar wist Russell nog iedereen te verrassen met zijn goede prestaties in een mindere Mercedes-bolide aan het begin van het seizoen, tot aan Silverstone wist Russell iedere race in de top vijf te eindigen, maar dit jaar lijkt Russell een beetje te zijn teruggezakt. In de laatste vijf races eindigde de Brit namelijk maar twee keer net in de top vijf. Russell maakt zich nergens zorgen om, en denkt dat zijn vorm wel weer terug zal komen. 'Het (zijn racevorm, red.) is de laatste paar races een beetje achteruit gegaan. Maar ik maak me er niet druk om. Ik weet waar de fouten die ik heb gemaakt liggen en er is een reden waarom ik een stapje terug heb gedaan. Er zijn geen zorgen dat de vorm niet zal terugkeren. Het is altijd zo dat dingen een beetje uitdagender worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws