Norris last van rugklachten: 'Zelfs fietsen en hardlopen doen pijn' Formule 1
Formule 1

Norris last van rugklachten: 'Zelfs fietsen en hardlopen doen pijn'

Norris last van rugklachten: 'Zelfs fietsen en hardlopen doen pijn'

Lando Norris heeft last van rugklachten sinds de invoering van de nieuwe regulaties in 2022. De nieuwe regulaties zorgde er namelijk voor dat veel auto's problemen kregen met porpoising, waar veel coureurs, waaronder Norris, rugklachten van kregen. Nieuwe maatregelen in 2023 werden geïntroduceerd om het porpoising te verminderen, en volgens de McLaren-coureur werpen deze maatregelen zijn vruchten af, want de Brit heeft dit jaar minder last van zijn rug. Wel zegt Norris dat hij nog altijd wat problemen ondervindt en daardoor ook minder kan golfen.

Norris vertelde aan verschillende media, waaronder PlanetF1.com dat er wel progressie zit bij het team om met verbeteringen aan de auto te komen om zo zijn rugklachten te verhelpen. 'Veel dingen zijn al op hun plaats gezet. Ik heb al een paar nieuwe stoelen.' Volgens de Brit is het rijden in zijn McLaren dit jaar een stuk comfortabeler in vergelijking met de bolide van vorig jaar. 'Vorig jaar was het erger dan dit jaar. Tot vorig jaar kon ik er bijna elk jaar mee wegkomen om gewoon in de auto te stappen en geen fysio te doen. Niet het beste, ik deed het altijd, maar ik kon ermee wegkomen. Nu moet ik het (fysio, red.) doen. Ik moet stretchen, ik moet al die dingen doen, 's ochtends en 's avonds, voor elke sessie. Als ik dat niet doe, heb ik altijd veel meer last van mijn rug.' Het dieptepunt voor Norris was vorig jaar, toen hij zelfs moeite had met slapen vanwege de constante rugpijn.

Norris: 'Ik kan nog steeds niet alles doen wat ik zou willen doen'

Volgens Norris zijn de rugklachten niet alleen het resultaat van de nieuwe regulaties die in 2022 werden ingevoerd, maar helpt het zeker niet met het verhelpen van zijn pijn. 'Het is niet alleen het racen, het zijn ook andere dingen. Het is gewoon iets waar ik in het algemeen aan moest werken, maar het is zeker niet geholpen door sommige veranderingen aan de auto de afgelopen jaren.' Norris zegt er vooral van te balen dat hij minder golf kan spelen door de rugklachten.

'Maar ik zit nu in een veel betere positie', deelt Norris toch nog wat positief nieuws. 'Dus ik heb wat van mijn eigen dingen gedaan en wat dingen met het team en met de zitplaatsen en dat soort dingen. Ik ben nu gelukkig. Ik bedoel, ik zou ook graag meer golf spelen en bepaalde dingen, zelfs fietsen en hardlopen, doen pijn aan mijn rug. Dus ik kan nog steeds niet alles doen wat ik zou willen doen, maar er zijn ook dingen buiten de baan die ik gewoon meer moet doen, meer trainen voor mijn core en onderrug en bilspieren en dat soort dingen. Als ik beter wil worden, moet ik andere dingen doen in plaats van alleen maar proberen de stoel beter te maken en de auto op de een of andere manier beter te laten worden', concludeert de Britse coureur.

McLaren werkt met Norris aan comfort bolide

McLaren-teambaas Andrea Stella zegt dat het team momenteel nauw samenwerkt met Norris om zijn ongemak achter het stuur te verhelpen. 'We volgen deze ontwikkeling nauwlettend met Lando (Norris, red.) en uiteraard zal een deel moeten komen van zijn eigen inzicht in wat zijn lichaam nodig heeft en hoe hij in de auto moet zitten om comfortabel te zitten en dit soort problemen te voorkomen. Van onze kant zijn er heel wat variabelen waarmee we kunnen spelen, maar we moeten precies weten waar we onze aandacht op moeten richten, dus het is echt werk in uitvoering.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws