Russell ontevreden met 'ontzettend slechte ronde', Hamilton blij 'dat Mexico hen goed ligt' Formule 1
Formule 1

Russell ontevreden met 'ontzettend slechte ronde', Hamilton blij 'dat Mexico hen goed ligt'

Russell ontevreden met 'ontzettend slechte ronde', Hamilton blij 'dat Mexico hen goed ligt'

De Mercedes-coureurs moesten toegeven aan Max Verstappen, die de poleposition voor de Grand Prix van Mexico voor hun neuzen wegkaapte. Lewis Hamilton en George Russell zaten er gedurende de gehele kwalificatie erg goed bij, maar de Nederlander was hen alsnog te snel af. Russell geeft zichzelf de schuld voor zijn slechte ronde, al is Hamilton wel blij met zijn positie.

De trainingen van de Grand Prix van Mexico en de kwalificatie zagen er voor de Duitse renstal keurig uit. Mercedes liet hun snelheid zien en verbaasde velen met hun snaarstrakke rondes in Q3. Helaas was de laatste run van Russell niet zo strak, en geeft hij zichzelf de schuld voor het verliezen van de poleposition. 'Het team verdiende meer vandaag', begon Russell na afloop van de kwalificatie voor de microfoon bij Viaplay.

'Dit weekend voelde het alsof de pole voor ons zou zijn', vervolgt de jonge Brit. 'Mijn ronde was echt ontzettend slecht.' De laatste run van Russell verliep inderdaad niet soepel, daardoor greep hij naast de poleposition. 'Ik ben wel erg blij om weer vooraan te staan. Ik denk dat we de update nu wat meer zijn werk hebben kunnen laten doen, en dat ging goed. Red Bull weet er hoe dan ook altijd meer uit te halen, maar we gaan er bij de race absoluut voor', sluit Russell af, die dus zeer gemotiveerd is voor de race.

Hamilton in zijn nopjes met zijn rondes

De zevenvoudig wereldkampioen vindt dat de baan in Mexico hen erg goed ligt, waardoor hij er goede rondes uit kon persen. Het leek er even op dat Hamilton ook een goede kans had op de poleposition. 'De Red Bulls zijn hier erg snel', begon de Brit. 'Maar ik ben blij met mijn rondes, ik denk dat ze goed waren', vervolgt hij. 'Ik hoop dat we morgen wat kunnen vechten. Ik ben voor nu blij om in deze positie te starten', aldus Hamilton, die bij de race vanaf de derde stek vertrekt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws