Pérez teleurgesteld: 'Ik kon vechten voor de poleposition' Formule 1
Formule 1

Pérez teleurgesteld: 'Ik kon vechten voor de poleposition'

Pérez teleurgesteld: 'Ik kon vechten voor de poleposition'

Sergio Pérez sloot de kwalificatiedag op zijn thuiscircuit in Mexico af als vierde. De Mexicaan had een elektronisch probleem en ging daardoor wat blind door de kwalificatiesessies, hierdoor denkt hij zeker dat hij de poleposition misliep. Pérez liet bij de start van Q3 goede rondes zien, maar kon de pole helaas niet waarmaken.

Gedurende het weekend had Red Bull Racing al wat moeite om de RB18 onder controle te houden, dus het elektronische probleem van Pérez hielp niet bepaald. De Mexicaan is niet tevreden met zijn resultaat, hij had op zijn thuiscircuit vanzelfsprekend veel liever de poleposition gepakt. 'Nee, ik ben absoluut niet blij', begint de Red Bull-rijder bij Viaplay. 'De sessies waren voor mij vrijwel blind', vervolgt de Mexicaan.

Vanwege de elektronische problemen kreeg hij dus geen belangrijke data op zijn scherm te zien. 'Morgen gaat het een interessante battle worden. We zullen kijken of we de Mercedessen kunnen pakken en verslaan', stelt Pérez. De Mexicaan start achter George Russell en Lewis Hamilton, en sluit dus achter de zevenvoudig wereldkampioen aan op de tweede startrij. Er wordt al gespeculeerd dat de eerste bocht erg interessant kan gaan worden. De vier coureurs op de eerste en tweede startrij zien een overwinning op Mexico allemaal wel zitten.

Pérez: 'DRS-problemen hielpen totaal niet'

Gedurende de kwalificatie kreeg Pérez ook nog eens last van problemen met de DRS. Zijn vleugel wilde namelijk niet openen en daardoor miste hij dat extra beetje snelheid die de DRS kan geven. Later werkte de DRS wel weer. Pérez was daarna ook vroeg op de baan te zien. 'Dat deden we omdat we ons eigen programma wilden volgen. Er viel toch niks te halen als we later gingen. Hoe dan ook hielpen de DRS-problemen totaal niet. Er was voor mij een gebrek aan feedback over mijn rondes en waar ik stond met de rembalans', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws