Verstappen blij met pole na moeilijke training: 'Pole hier is fantastisch!' Formule 1
Formule 1

Verstappen blij met pole na moeilijke training: 'Pole hier is fantastisch!'

Verstappen blij met pole na moeilijke training: 'Pole hier is fantastisch!'

Max Verstappen behaalde de poleposition tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico. De tweevoudig wereldkampioen reed een dijk van een laatste ronde en liet daarmee George Russell en Lewis Hamilton stofhappen. De Mercedes-coureurs zaten de Nederlander op de hielen, maar konden later niet aan zijn tijden komen. Sergio Pérez sloot aan als vierde.

De Red Bull Racing-rijder kende een vrij slordige derde vrije training waarin hij niet helemaal in balans was met zijn auto. De RB18 was wat moeilijk onder controle te houden hier en daar, en Verstappen liet weten dat hij niet tevreden was in de auto. Met de snelle Mercedessen leek het er even op dat de Nederlander de pole uit handen moest geven, maar dit was dus niet nodig. Bij de race start Verstappen dus vanaf de eerste stek.

'De kwalificatie was erg goed', geeft Verstappen aan na afloop van Q3. 'Het zat erg dicht bij elkaar. In VT3 hebben we wat aanpassingen doorgevoerd en daarna kwamen we in een beter ritme. Pole hier is fantastisch!' De pole van Verstappen werd onder luid gejuich ontvangen door het thuispubliek van teamgenoot Pérez. 'Het gaat een lange run worden richting de eerste bocht, dus we hebben wel een goede start nodig', legt de Nederlander uit. Russell zal hem op de hielen zitten, die gaf al aan veel zin te hebben in de race.

Verstappen: 'Checo komt er morgen wel'

Ondanks dat de Mexicaan niet op de eerste strartrij kan starten, weet Verstappen zeker dat zijn teamgenoot er morgen goed bij zal zitten. 'Checo komt er morgen wel. We hebben een ontzettend goede auto in de race', zegt de Limburger. 'Om hier te rijden, met de passie van de fans, dat is geweldig. Mercedes heeft ook een goede racepace, maar dat zien we bij de race wel', aldus de tweevoudig wereldkampioen, die kort even vooruitblikt naar de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws