Russell over gevecht met Hamilton in Brazilië: 'Er zullen geen teamorders zijn' Formule 1
Formule 1

Russell over gevecht met Hamilton in Brazilië: 'Er zullen geen teamorders zijn'

Russell over gevecht met Hamilton in Brazilië: 'Er zullen geen teamorders zijn'

George Russell verwacht een andere strategie te hebben tijdens de Grand Prix in Brazilië dan zijn teamgenoot en Lewis Hamilton hoopt op een goed resultaat voor het team. De twee Mercedes-coureurs reden een hele goede sprint en zullen op zondag dus samen vooraan starten. Ze geven aan dat het belangrijkste is dat één van de twee een overwinning pakt, maar dat het niet extreem veel uitmaakt wie dat dan zal zijn.

Voor de race op zondag in Brazilië staan beide Mercedes-coureurs er goed voor, met Russell op de eerste plaats en Hamilton op de tweede startplek. Gezien beiden de race natuurlijk graag willen winnen, werd hen gevraagd naar hoe het team dat zal gaan aanpakken. 'Er zullen zeker geen teamorders zijn', begint Russell tijdens de persconferentie. 'Maar ik denk dat we gezamenlijk zeker strategisch zullen zijn om te proberen die overwinning voor het team te behalen', vertelt de Brit.

Russell weet nog niet of hij dezelfde strategie zal hanteren als zijn teamgenoot Hamilton. Dat deed Mercedes namelijk wel tijdens de Grand Prix in Mexico. 'En dat raakte ons uiteindelijk allebei', vertelt de 24-jarige. 'Nu weten we waarschijnlijk niet wat de juiste strategie zal zijn. Dus, weet je, we zullen zeker eerlijk tegen elkaar racen', vervolgt de Brit. 'En ik weet zeker dat we zondag waarschijnlijk de strategieën zullen splitsen om te proberen alle opties te dekken. En hopelijk vertrekt één van ons zondag blij. Maar ik denk dat we, op basis van recente ervaringen, waarschijnlijk twee verschillende wegen zullen moeten inslaan.'

Hamilton: 'We zullen voorzichtig en netjes rijden'

Hamilton vindt met name het resultaat van het algehele team belangrijk. 'Ik denk dat ik gewoon hoe dan ook, als we een één-tweetje krijgen, een gelukkig mens zal zijn, gewoon vanwege hoe hard iedereen heeft gewerkt', verklaart de zevenvoudig wereldkampioen. 'Maar natuurlijk heeft George dit jaar geweldig werk geleverd en hij zal aandringen op die overwinning, maar we zullen natuurlijk voorzichtig en netjes rijden. We moeten altijd blijven herinneren dat het puntje bij paaltje een team is en we behalen het resultaat voor het team', vervolgt de coureur. 'Maar individueel doen we natuurlijk ons ​​best om het beste resultaat te behalen', voegt hij er nog aan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws