Weerbericht GP Brazilië | Weinig kans op regen tijdens de race kan toch mooi spektakel bieden, net als de sprint Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Brazilië | Weinig kans op regen tijdens de race kan toch mooi spektakel bieden, net als de sprint

Weerbericht GP Brazilië | Weinig kans op regen tijdens de race kan toch mooi spektakel bieden, net als de sprint

Tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië lijkt het erg onstuimig te worden. Met onweersbuien en regen op voornamelijk de vrijdag en zaterdag, kunnen het spectaculaire dagen worden, met op vrijdag al de kwalificatie en op zaterdag de derde sprintrace van het seizoen. De race op zondag lijkt vooralsnog droger met mogelijk kans op zon.

Het Autódromo José Carlos Pace ligt in het zuiden van São Paulo. De temperaturen zijn daar gemiddeld erg hoog met een gemiddelde van 25 graden in november. Tegelijkertijd regent het in die maand vaak, met ongeveer 26 dagen neerslag. Dit lijkt tijdens het raceweekend deze week niet anders te zijn.

De kwalificatie start vrijdag om 16:00u (20:00u Nederlandse tijd). De temperatuur zal dan rond de 27 graden liggen en in de middag, en dus tijdens de kwalificatie, is er kans op regen, met mogelijk onweersbuien volgens Weather.com. Op zaterdag zal de sprintrace om 16:30u (20:30u Nederlandse tijd) starten, wanneer er een nog grotere kans is op regen. Dat zullen mogelijk dus twee chaotische dagen worden.

Mogelijk verrassingen voor de startgrid op zondag 

Op waarschijnlijk een regenachtige zaterdag zal de startgrid bepaald zijn voor de zondag door middel van de sprintrace. Hoewel de coureurs op zaterdag zo voorzichtig mogelijk zullen rijden om een goede positie op de grid te hebben, zouden er zondag verrassingen kunnen zijn wat betreft startplekken. De race begint om 15:00u (19:00u Nederlandse tijd) en dan is de kans op regen wel een stuk kleiner. Met opnieuw warme temperaturen van rond de 27 graden, zal het verder bewolkt zijn met mogelijk kans op zon. Daarmee lijkt het een mooie zondag te worden op Interlagos.

Weerupdate Brazilië 19:20 (11/11) | Het regent op Interlagos, grote kans op natte kwalificatie

Het is inmiddels begonnen met regenen op het circuit van Interlagos. Het is voor nu nog lichte regen. Tijdens de vrije training van de vrijdag was al te zien dat er donkere wolken aankwamen. Het lijkt erop dat de kwalificatie nat gaat worden, aangezien de regen pas na 21:00u Nederlands tijd lijkt af te nemen, aldus Weather.com.

Weerupdate Brazilië 19:34 (12/11) | Niet veel kans op regen tijdens de sprintrace

Tijdens de tweede vrije training was al te zien dat het zonnetje scheen over het circuit van Interlagos. De temperaturen schoten weer omhoog en de donkere wolken waren weggetrokken. Het weer zag er compleet anders uit dan de vrijdag in Sao Paolo, en het lijkt erop dat dat zo gaat blijven. Voor de sprintrace is er twintig procent kans op regen, zo luidt de voorlopige weersvoorspelling.

Weerupdate Brazilië 11:25u (13/11) | Weinig kans op regen tijdens de race kan toch mooi spektakel bieden, net als de sprint 

Tijdens de race in Brazilië op zondag is de kans groot dat het droog zal blijven volgens Weather.com. Hoewel buien gemakkelijk kunnen ontstaan in São Paulo vanwege de vele meren en bergen in de omgeving, lijkt het er op dat vooral de zon zich zal gaan laten zien. Met warme temperaturen richting de dertig graden zal het weer vergelijkbaar zijn met de sprint van zaterdag. Hopelijk krijgen we dus opnieuw prachtige gevechten te zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws