Russell promoot De Vries: 'Nyck verdient het om in de Formule 1 te zijn' Formule 1
Formule 1

Russell promoot De Vries: 'Nyck verdient het om in de Formule 1 te zijn'

Russell promoot De Vries: 'Nyck verdient het om in de Formule 1 te zijn'

George Russell denkt dat Nyck de Vries een aanwist zou zijn voor de Formule 1. De Nederlander wordt in verband gebracht met een zitje bij Williams en Russell begrijpt wel waarom. De Brit benadrukt echter dat een racezitje niet makkelijk te verdienen is in de koningsklasse van de autosport.

De Vries is één van de namen die rondzingt bij Williams, mocht Russell de overstap maken naar Mercedes. Ook teamgenoot Nicholas Latifi heeft nog geen contract voor het volgende seizoen. Russell denkt dat de Formule E-kampioen geen modderfiguur zal slaan in de Formule 1. 'Ik vind Nyck een fantastische coureur', zegt hij tegen Formule1.nl. 'Hij is niet voor niets kampioen in de F2 en de FE geworden. Hij heeft de snelheid en zeker ook het juiste charisma en instelling om in de Formule 1 uit te komen.'

Hoewel De Vries volgens Russell dus een meer dan prima Formule 1-coureur kan worden, beseft de Williams-coureur dat het niet makkelijk zal worden voor De Vries om een stoeltje te bemachtigen. 'Er zijn maar twintig stoeltjes. Er moet een goede coureur vertrekken om een andere goede coureur de kans te geven. Maar Nyck verdient het wel om hier te zijn, we zullen zien of hij de kans krijgt.'

De Vries geen kleine naam in autosport

De Vries timmert aardig aan de weg in de racerij. Hij won verscheidene juniorklasses en veroverde in 2019 zelfs het Formule 2-kampioenschap. Een promotie naar de Formule 1 zat er niet in. De Formule E werd De Vries' bestemming. Eerder deze maand kroonde hij zich tot de eerste wereldkampioen in die klasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws