Leclerc tempert verwachtingen: 'Ziet er op papier niet goed uit' Formule 1
Formule 1

Leclerc tempert verwachtingen: 'Ziet er op papier niet goed uit'

Leclerc tempert verwachtingen: 'Ziet er op papier niet goed uit'

Charles Leclerc verwacht dat de Belgische Grand Prix een zware dobber wordt voor Ferrari. Op papier is Spa-Francorchamps niet het beste circuit voor de SF21, de wagen waar de Italianen dit jaar mee actief zijn. Leclerc moet het vooral van verrassingen hebben, zo vertelt hij aan de officiële website van de Formule 1.

'Ik denk dat dit circuit specifiek op papier lastig is voor ons', weet de tweevoudig racewinnaar, die positief blijft. 'We hebben dit jaar al meer verrassingen gehad, dus hopelijk is dat dit weekend weer het geval.' Leclerc hoopt beter voor de dag te komen dan verwacht. 'Maar op papier ziet het er dus niet goed uit.'

Leclercs gevoel voorafgaand aan een raceweekend lieten hem eerder dit jaar al in de steek, al was hij daar achteraf niet ontevreden mee waarschijnlijk. Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco temperde de Ferrari-coureur ook al de verwachtingen. 'We moeten niet te veel dromen over het vechten met Red Bull en Mercedes, want we zitten nog niet op dat niveau', zei hij in mei. Op de zaterdag verraste hij echter vriend en vijand door de pole op te eisen.

Sainz komt terug op verrassende podiumplek

Teamgenoot Carlos Sainz kende een goed einde van de eerste seizoenshelft. Waar Leclerc in de eerste ronde van de Grand Prix van Hongarije al uit de race werd gebeukt, belandde Sainz op het podium. Dat kreeg hij echter pas achteraf te horen, omdat Sebastian Vettel, de oorspronkelijke nummer 2, gediskwalificeerd werd. 'Ik was uit met wat gasten zondagavond', herinnert de Spanjaard zich. 'Tijdens het diner besefte ik dat ik op het podium was. Ik bestelde nog een extra fles champagne om het te vieren. Het was een apart gevoel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws