Russell rekent op 'interessante' zaterdag: 'Heb vertrouwen en voel me zelfverzekerd' Formule 1
Formule 1

Russell rekent op 'interessante' zaterdag: 'Heb vertrouwen en voel me zelfverzekerd'

Russell rekent op 'interessante' zaterdag: 'Heb vertrouwen en voel me zelfverzekerd'

Net als zijn teamgenoot Lewis Hamilton had George Russell het op vrijdag enorm naar zijn zin tijdens de voortdurend veranderende omstandigheden op het Circuit Gilles Villeneuve. De Mercedes-coureur waakt echter voor te veel optimisme, maar de jongste van de Britten leeft met veel vertrouwen toe naar de kwalificatie op zaterdag.

Na twee sessies stond Russell er met de tweede plek op de tijdenlijst prima bij. Niet alleen de eindklassering stemde de enkelvoudig Grand Prix-winnaar tevreden, ook het gevoel in de W15 zorgde voor blijdschap. 'Ik had het enorm naar mijn zin eerlijk gezegd', begint Russell voor de camera van Formula1.com. 'Het was natuurlijk wel moeilijk om veel lessen te trekken uit deze dag voor de rest van het weekend, omdat de omstandigheden constant veranderden.

'Eerst spetterde het, toen werd het droog en toen regende het weer', vat Russell het weersverloop tijdens de trainingen kort samen. 'De auto voelde over het algemeen goed aan, maar we zullen er zaterdag pas achter komen waar we staan ten opzichte van de andere teams', wil de coureur uit King's Lynn zich nog niet aan een voorspelling wagen. 'Ik had echter vertrouwen in de auto en ik voelde me de hele tijd zelfverzekerd.'

Russell verwacht interessante zaterdag

Omdat het op vrijdag door de wisselende weersomstandigheden vrijwel onmogelijk was om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zondag, zal de derde oefensessie er voor Russell ietwat anders uitzien dan gebruikelijk. 'In VT3 ben je meestal erg gefocust op je kwalificatieprestaties, maar morgen moeten we ook ons racetempo evalueren', zegt Russell. 'Misschien kunnen we aan het einde nog wat kwalificatieruns doen, maar tussen beide sessies moeten we heel duidelijk zijn over de veranderingen die we vóór de kwalificatie willen doorvoeren', aldus Russell, die uitkijkt naar zaterdag. 'Het weer zou wel eens vergelijkbaar kunnen zijn, dus het wordt interessant.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws