Praat Wolff zijn mond voorbij over 2025-rijdersduo? 'Dat hebben we ook tegen Sainz gezegd' Formule 1
Formule 1

Praat Wolff zijn mond voorbij over 2025-rijdersduo? 'Dat hebben we ook tegen Sainz gezegd'

Praat Wolff zijn mond voorbij over 2025-rijdersduo? 'Dat hebben we ook tegen Sainz gezegd'

Carlos Sainz lijkt ook Mercedes van zijn lijstje te kunnen halen als toekomstige werkgever. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan dat ze de zilverpijlen richten op haar junior, Andrea Kimi Antonelli. De contractverlenging van Sergio Pérez bij Red Bull Racing sloot al een deur naar een topteam. Zo blijven er niet veel keuzes over voor Sainz.

Aan het begin van het jaar werd bekendgemaakt dat Sainz na het 2024-seizoen plaats zal moeten maken voor Lewis Hamilton. De Italiaanse renstal twijfelde geen moment om de zevenvoudig wereldkampioen binnen te halen, maar dat betekende ook dat Sainz op zoek moest gaan naar een nieuwe werkgever. Inmiddels is de zoektocht nog steeds gaande. De Spanjaard wilde niet te vroeg een beslissing nemen omdat hij graag een competitief zitje wilde, maar de kansen op een zitje bij een topteam lijken steeds kleiner te worden.

De Madrileen werd eerder nog in verband gebracht met Red Bull, maar onlangs heeft de Oostenrijkse renstal aangekondigd dat het contract van Pérez is verlengd. Om nog een zitje te krijgen bij de kampioensformatie zou Max Verstappen moeten vertrekken, en dat lijkt, zoals de Nederlander zelf aangeeft, niet te gaan gebeuren. De vooruitzichten op een stoeltje bij Mercedes lijken inmiddels ook niet meer realistisch te zijn. 'We willen ons gewoon concentreren op Andrea Kimi Antonelli', zegt Wolff tegenover Sky Sports Deutschland.

Wolff blijft vaag: 'We hebben nog geen beslissing genomen'

De 17-jarige Antonelli uit Bologna zit regelmatig in een Mercedes-bolide, en zijn agenda lijkt de komende tijd ook uit te puilen met testdagen met de Duitse renstal op verschillende circuits. Zo imponeerde hij tijdens een testdag in Oostenrijk, en noteerde hij ook goede tijden in Imola. De laatste test die Antonelli verreed vond plaats op Silverstone. De jonge coureur rijdt momenteel nog in de Formule 2 voor Prema Racing, en Wolff gaf aan dat dat voor hem een prioriteit moet zijn.

'Hij is onze toekomst', zegt de Oostenrijker. 'We willen ons ook inzetten voor de jonge coureurs. Dat hebben we ook tegen Carlos gezegd', zegt de teambaas. Hij lijkt erop te hinten dat Antonelli dan in 2025 samen met George Russell een rijdersduo gaat vormen, maar dat wil Wolff nog niet concreet aangeven. 'We hebben nog geen beslissing genomen. Er zijn nog anderen die ook interessant zouden kunnen zijn voor ons', aldus Wolff.

Audi en Williams blijven over voor Sainz

Voorafgaand aan het weekend in Canada ging het verhaal rond op social media dat Sainz al zou hebben getekend bij Williams. De Spanjaard zou Logan Sargeant dan vervangen vanaf 2025. De Madrileen reageerde daar sarcastisch op tijdens de persconferentie in Montreal. Hij geeft aan met veel teams te praten en nog niets te hebben getekend. Volgens verschillende bronnen ligt er ook een contract voor hem klaar bij Audi. Van het merk uit Ingolstadt zou hij een aanbod hebben gekregen voor drie jaar, met een rol als eerste rijder.

Mocht de Ferrari-coureur overstappen naar Audi, moet hij eerst een jaar in de Sauber rijden. Dat suggereert ook direct dat het voor Valtteri Bottas of Guanyu Zhou einde oefening is. Het schijnt dat de Chinese rijder echter wel veel financiële middelen meeneemt voor het team, wat ook kan betekenen dat Bottas wellicht het veld moet ruimen. Zolang er echter niets bekend is, is het vanzelfsprekend alleen maar koffiedik kijken. De enige rijdersduo's die tot nu toe zijn bevestigd voor 2025, zijn die van Red Bull, McLaren en Ferrari.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws