Russell snapt duizelingwekkende snelheden van Red Bull niet: 'Duidelijk iets ongelooflijks gedaan' Formule 1
Formule 1

Russell snapt duizelingwekkende snelheden van Red Bull niet: 'Duidelijk iets ongelooflijks gedaan'

Russell snapt duizelingwekkende snelheden van Red Bull niet: 'Duidelijk iets ongelooflijks gedaan'

George Russell werd tijdens de Sprint in Bakoe opnieuw geconfronteerd met de topsnelheid van de Red Bull Racing-bolide. Zelfs als Mercedes de achtervleugel zou verwijderen denkt Russell dat Red Bull alsnog sneller zou zijn. De Brit begrijpt niet hoe de Oostenrijkse renstal dat voor elkaar heeft gekregen en daarbij geeft hij het team van Verstappen een pluim.

Russell en Verstappen kregen het even met elkaar aan de stok tijdens de openingsronde van de Sprint. De Nederlander zat aan de buitenkant van Russell en liep uiteindelijk schade op. Na de herstart na de safetycar kon Verstappen de Brit inhalen. Daarbij was de DRS nog niet geactiveerd. De snelheid van Red Bull op het rechte stuk wanneer de DRS wel open is, is al het hele seizoen een aandachtspunt voor rivalen.

'We weten wat het snelheidsverschil is', zegt Russell als hij door Autosport wordt gevraagd naar de inhaalactie van Verstappen. 'Ik denk dat we geloven dat we de achtervleugel volledig kunnen verwijderen en dat Red Bull op de rechte stukken nog steeds sneller zou zijn dan wij, en dat is niet eens een grap', zegt de 25-jarige. 'Dus we begrijpen niet wat ze doen. Ze hebben duidelijk iets ongelooflijks gedaan.'

Verschil met Red Bull legt bloot dat 'er iets niet klopt aan de kant van Mercedes'

'Een pluim voor hen voor alles wat ze hebben gedaan om deze snelheid in een rechte lijn te bereiken. Maar vooral met de DRS. Dus er klopt iets niet van onze kant', gaat Russell verder. Verstappen ging er wel heel makkelijk voorbij, dus had Russell beter zijn best moeten doen om Verstappen op afstand te houden? 'Ja, natuurlijk kan het altijd beter. Maar het feit is dat Max niet mijn gevecht was in die positie. Hij zou mij altijd op een gegeven moment inhalen. Je moet je strijd kiezen, en ik koos mijn strijd bij die herstart. En hij deed het niet bij de start van de race.'

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws