Russell treft volgens Palmer geen blaam: 'Verstappen wil nooit toegeven' Max Verstappen
Max Verstappen

Russell treft volgens Palmer geen blaam: 'Verstappen wil nooit toegeven'

Russell treft volgens Palmer geen blaam: 'Verstappen wil nooit toegeven'

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer vindt dat Verstappen vooral zelf andere keuzes had moeten maken bij de start van de sprintrace voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Palmer, tegenwoordig actief als commentator bij F1TV is van mening dat de wereldkampioenschapsleider voorzichtiger moet zijn dan zijn collega's omdat hij over een snellere auto beschikt. De Brit zegt dan ook dat Russell geen blaam treft.

Verstappen startte als derde bij de sprintrace, maar een matige start dwong hem tot een duel met de Mercedes van Russell in de eerste bochten. Waar het in de eerste bocht nog net goed ging, kwam het tweetal in de tweede bocht met elkaar in aanraking. Het incident leverde Verstappen flinke schade aan zijn sidepod op, en de Nederlander verloor daarnaast tijdelijk de derde plek aan Russell. Zowel tijdens de race over de boordradio als na afloop van de race tegenover Russell zelf en later tegenover de internationale media liet Verstappen duidelijk merken niet te spreken te zijn over het rijden van de Brit.

Verstappen neemt teveel risico's

Palmer denkt echter dat Verstappen de hand in eigen boezem moet steken. 'Russell weet dat hij niet voor de titel vecht. Verstappen moet juist voorzichtiger zijn met hem (Russell, red.). Verstappen wil graag het kampioenschap winnen, Russell gaat het kampioenschap dit seizoen in ieder geval niet winnen, dus elke keer dat ze een wiel-aan-wiel-gevecht hebben, moet Verstappen een beetje voorzichtiger zijn', legt Palmer het verschil in situatie uit tussen beide coureurs. Verstappen voert het kampioenschap aan, terwijl Russell voor aanvang van het weekend op een zevende positie terug te vinden was.

'Hij was niet bepaald voorzichtig', vervolgt de Britse analist. 'In bocht twee zat hij iets verder voor Russell dan in bocht één en drie, maar Max (Verstappen, red.) wil gewoon nooit toegeven, dus uiteindelijk komt hij dan in dit soort fifty-fifty-situaties terecht, en hier kwam hij er niet goed vanaf. Het is bocht twee van de eerste ronde, er is een lichte touché, dat is gewoon racen. Zeker op een circuit dat zo krap is als dit circuit, op medium-banden die niet op temperatuur zijn.'

Bij een herhaling van de start blijft Palmer bij zijn mening. 'Bij het uitkomen van bocht één zijn ze al een haar van elkaar verwijderd. Verstappen snijdt Russell richting bocht twee een beetje af', ziet de 32-jarige analist. 'Er is niet veel ruimte in bocht twee, er is een beetje een blokkerend wiel (bij Russell, red.) en een klein tikje. Dat is racen! En het doet er ook niet toe, want Russell valt meteen weer terug tot de vierde plek (bij de herstart, red.).'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws