Officieel: Russell tekent bij Mercedes voor seizoen 2022 Formule 1
Formule 1

Officieel: Russell tekent bij Mercedes voor seizoen 2022

Officieel: Russell tekent bij Mercedes voor seizoen 2022

De kogel is door de kerk, George Russell wordt in 2022 de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes. De 23-jarige coureur van Williams maakt de langverwachte overstap naar het topteam, Valtteri Bottas moest eerder al ruimte maken voor de Britse coureur door een overstap te maken naar Alfa Romeo, zo werd maandag bekend.

Na het behalen van het Formule 2-kampioenschap in 2018 belandde Russell bij Williams, waar hij vervolgens drie seizoenen reed. De Britse renstal maakte een zware periode mee, waardoor het behalen van goede resultaten erg lastig was. Desalniettemin maakt Russell dit en vorig seizoen veel indruk, door met de relatief langzame auto toch een goed resultaat te halen. Bovendien was de Engelsman vaak teamgenoot Nicholas Latifi de baas. Vorig seizoen mocht Russell al invallen bij het team van Mercedes in Bahrein, toen Lewis Hamilton besmet was met het coronavirus. In totaal kwam Russell bij Williams tot vijftig races.

Russell laat weten ontzettend blij te zijn met zijn aanstelling. 'Vandaag is een hele speciale dag voor mij, op zowel persoonlijk vlak als professioneel vlak. Ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van Mercedes vanaf volgend jaar, het betekent veel voor me. Tegelijkertijd moet ik vaarwel zeggen tegen mijn vrienden en collega's bij Williams, een moeilijk afscheid. Het was echt een enorme eer om het legendarische team te representeren.

Wolff kiest met Russells talent voor de toekomst

Wolff, teambaas van Mercedes, laat weten dat de beslissing erg lastig was. 'Dat komt omdat Valtteri het zo ontzettend goed heeft gedaan. Hij was een belangrijke schakel in onze successen van de afgelopen jaren. Valtteri had het verdiend om langer bij het team te blijven, maar tegelijkertijd ben ik blij dat het is gelukt om een ander stoeltje voor hem te vinden nu we voor George hebben gekozen.'

Wolff licht zijn keuze voor Russell verder toe. 'Hij is een winnaar in elke racecategorie en bij Williams heeft hij het ook fantastisch gedaan. Hij heeft ons laten zien dat hij een veelbelovend talent is voor de toekomst. Het is nu aan ons om George te helpen om te groeien en om een team te vormen met Lewis (Hamilton, red.). Ik ben blij dat onze line-up voor 2022 bekend is, we kunnen nu echt focussen op de negen laatste races van het seizoen. Er ligt ons nog een pittige taak te wachten', waarbij de Oostenrijker doelt op de hevige titelstrijd met Red Bull Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws