Russell weet dat Red Bull iets achterhoudt: 'Hoe sneller ze zijn, des te meer de sport hen tegen wil houden' Formule 1
Formule 1

Russell weet dat Red Bull iets achterhoudt: 'Hoe sneller ze zijn, des te meer de sport hen tegen wil houden'

Russell weet dat Red Bull iets achterhoudt: 'Hoe sneller ze zijn, des te meer de sport hen tegen wil houden'

George Russell denkt dat Red Bull Racing nog een stuk sneller kan gaan, maar dat het team bang is voor reglementswijzigingen om de snelheid van de RB19 in te dammen. De coureur van Mercedes verwacht dat het verschil tussen de Oostenrijkse renstal en de achtvoudig constructeurskampioen rond de zeven tienden per ronde ligt. Russell weet in ieder geval dat het team van Mercedes een flinke sprong moet maken om het Red Bull lastig te maken.

Mercedes kon in 2014 door de dominantie van de bolide ook wat snelheid achterhouden omdat het geen zin had om telkens te pushen. Russell verwacht dat Red Bull momenteel hetzelfde doet, maar dan ook uit angst. 'Ze houden zeker iets achter', zegt de jonge Brit bij The Chequered Flag-podcast. 'Ik denk dat ze bijna bang zijn om hun volledige potentie te tonen, omdat hoe sneller ze lijken, des te meer de sport hen op de één of andere manier zal proberen tegen te houden.'

Het verschil tussen Red Bull en de rest van het veld wordt vooral op de zondag duidelijk. Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Australië wist Max Verstappen vooral met zijn laatste ronde te imponeren, maar daarvoor leken de coureurs van Mercedes mee te kunnen doen om poleposition. Gedurende de race kan Red Bull pas echt goed gebruikmaken van de aerodynamische efficiëntie. De RB19 maakt veel tijd goed op de rechte stukken, is sterk door de bochten en past daarnaast ook nog eens goed op de banden.

Russell: 'Red Bull heeft echt goed werk geleverd'

Toen Verstappen aan de leiding lag in Melbourne vergrootte hij het gat naar Lewis Hamilton. Voor zijn fout was het gat naar de zevenvoudig wereldkampioen ruim elf seconden. 'Ik denk dat ze waarschijnlijk een voorsprong hebben van zeven tienden op de rest van het veld. Ik weet niet hoe groot het snelheidsverschil momenteel is, maar Max heeft geen reden om te pushen en Red Bull ook niet. Ze hebben echt goed werk geleverd, om eerlijk te zijn. Dat kunnen we niet ontkennen en we moeten duidelijk onszelf verbeteren', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws