Russell ziet door de bomen het bos niet meer: 'We komen op elk circuit tekort' Formule 1
Formule 1

Russell ziet door de bomen het bos niet meer: 'We komen op elk circuit tekort'

Russell ziet door de bomen het bos niet meer: 'We komen op elk circuit tekort'

George Russell is een beetje radeloos wat hij nu moet met de auto, want het lijkt allemaal niet te werken op het Miami International Autodrome. De Mercedes-bolide deed het goed in VT1, maar tijdens de andere twee trainingen en de kwalificatie voelde het alsof de W14 niet vooruit te branden was. Ondanks dat Russell de P6 pakte voor de start van de race op zondag, kan hij niet tevreden zijn.

De eerste vrije training was een boost voor het Mercedes-duo, maar het ging daarna snel bergafwaarts. Lewis Hamilton haalde Q3 niet eens, en Russell kreeg de auto met hangen en wurgen naar P6. Dat het minder ging na de vrijdagochtend, had Russell al snel in de gaten. 'Dat viel me tijdens de tweede vrije training al op', zegt de Brit, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Ik weet niet wat we hebben op dit circuit. De auto voelde prima op vrijdagochtend, maar naarmate het gripniveau verbeterde en het circuit sneller werd, leken wij langzamer en langzamer te worden.'

Het was zichtbaar dat de coureurs moeite hadden met de W14. 'De auto werkt dit weekend niet goed voor ons', gaat de Brit verder. 'We hadden het lastig met de balans en we hobbelden ook een beetje. Veel teams dachten dat het gestuiter verleden tijd zou zijn, maar meerdere auto's kampen er mee op dit circuit', kaart de 25-jarige aan. 'Het kan aan het asfalt liggen, of misschien omdat de baan zo glad is. Uiteindelijk moeten we het zelf beter doen, maar de pace is er niet. Iedereen doet heel hard zijn best om het om te keren, en we moeten nog grote updates introduceren. Er staat ons in ieder geval een enorme uitdaging te wachten.'

Russell: 'We komen op elk circuit tekort'

Dat er een uitdaging op Mercedes staat te wachten, is iets wat Russell al vaker heeft gezegd. Zo ook tijdens het weekend in Bakoe. 'Er zijn geen excuses, maar er zijn dit seizoen vijf van dit soort circuits (als Miami, red.): Bahrein, Bakoe, Miami, Monaco, en Singapore. We komen op elk circuit tekort, en dat is een feit', stelt de Mercedes-coureur. 'Op sommige circuits zijn we wat sneller, op andere banen wat langzamer. Hier zijn we overduidelijk wat langzamer', sluit de enkelvoudig Grand Prix-winnaar af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws