Update weerbericht GP Miami | Kans op regen- en onweersbuien reëel vlak voor start GP Miami Formule 1
Formule 1

Update weerbericht GP Miami | Kans op regen- en onweersbuien reëel vlak voor start GP Miami

Update weerbericht GP Miami | Kans op regen- en onweersbuien reëel vlak voor start GP Miami

Dit weekend komt het Formule 1-circus voor de tweede keer in actie in de straten van Miami. Vorig jaar wist Max Verstappen de beide Ferrari's te verschalken vanaf een derde startplek in warme omstandigheden, maar dit weekend lijkt er een serieuze kans te zijn op neerslag. De vrijdag en de zaterdag worden vermoedelijk nog verreden onder een relatief blauwe lucht, maar op zondag is de kans op regen een stuk groter.

Later vandaag worden er nog zonnige omstandigheden voorspeld in Florida. Accuweather.com voorspelt een temperatuur van 29 graden, terwijl WeatherPro verwacht dat zelfs de 30 graden nog worden aangetikt. De coureurs hebben in hun voorbereiding ook al rekening gehouden met warme temperaturen in het doorgaans tropische Miami. Zo zou Nyck de Vries meteen na zijn verkeerd afgelopen race in Azerbeidzjan tien kilometer gerend hebben met drie lage kleding aan.

Op de zaterdag is de verwachting dat ook de laatste vrije training en de kwalificatie in hoge temperaturen plaats zullen vinden. De kans op regen is volgens Accuweather en WeatherPro wel iets hoger dan op de vrijdag, maar als er al iets uit de lucht komt vallen, zou dat beperkt moeten zijn tot een paar druppels. Met de hoge verwachte asfalttemperaturen zal dat weinig invloed hebben op het gripniveau dat de coureurs ervaren.

Donkere wolken op zondag

De voorspellingen voor zondag zijn echter een stuk minder positief. Zowel Accuweather als WeatherPro zetten in op een neerslagkans van om en nabij de 80%. Er lijken dus wisselende omstandigheden op de loer te liggen, en daar zullen een aantal uitdagers van Red Bull Racing vrolijk van worden. De laatste twee regenraces werden echter gewonnen door de beide Red Bull-coureurs. Sergio Pérez controleerde de natte race in Singapore in oktober, terwijl Verstappen een week later het waterballet in Japan domineerde en zo zijn tweede wereldtitel pakte. Aangezien het circuit opnieuw geasfalteerd is, kan een regenbui wel leiden tot de nodige chaos.

Update 13:10u (07/05) | Kans op regen- en onweersbuien reëel vlak voor start GP Miami

Volgens Accuweather.com is er een kans van vijftig procent dat het rond 14:00u lokale tijd (20:00u Nederlandse tijd, anderhalf uur voor de start van de race) gaat onweren boven het Miami International Autodrome. De gehele week wordt er regen voorspeld in Miami op de zondag. Tijdens de race is er nog altijd een kans van ruim veertig procent dat er regen naar beneden komt vallen. Dat zou de eerste regenrace van het seizoen betekenen.

Op zaterdagavond heeft het al geregend in Miami. Volgens de journalisten die bij de Grand Prix aanwezig zijn, ging het ook niet om een kleine bui. Het asfalt op het Miami International Autodrome had al weinig grip door het nieuwe asfalt en het rubber dat is neergelegd door de coureurs zal nu wel weggespoeld zijn. Het belooft hoe dan ook een spannende race te worden met Max Verstappen op P9 en Sergio Pérez die vanaf poleposition vertrekt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws