Mercedes verliest ongekend veel tijd in langzame bochten: 'Red Bull levendig, Ferrari prachtig wendbaar' Formule 1
Formule 1

Mercedes verliest ongekend veel tijd in langzame bochten: 'Red Bull levendig, Ferrari prachtig wendbaar'

Mercedes verliest ongekend veel tijd in langzame bochten: 'Red Bull levendig, Ferrari prachtig wendbaar'

Mark Hughes is in de cijfers gedoken van de achterstand van Mercedes ten opzichte van Red Bull Racing. De Duitse renstal heeft al het hele weekend problemen in Miami en dat heeft vooral te maken met de slechte achterkant van de W14. De coureurs van Mercedes verliezen de meeste tijd in het bochtige gedeelte van de tweede sector. Hierdoor moet het team concluderen dat de keuzes met de afstelling niet lijken te werken.

George Russell wist nog een enigszins positief resultaat te boeken in de kwalificatie, maar Lewis Hamilton kwam niet verder dan P15. Hughes ziet dat Mercedes vooral tijd verliest in de langzame bochten aan het einde van de tweede sector. 'Visueel gezien lijkt de auto een beetje traag bij het insturen en stijf over de kerbstones', schrijft de journalist bij The Race. 'Een Red Bull oogt daar levendig, een Ferrari prachtig wendbaar.' Mercedes lijkt vanwege de zwakke achterkant voor een afstelling gekozen hebben die het goed doet in de eerste sector.

Mercedes verliest twee tienden in vijf bochten

Mercedes verliest de meeste tijd ten opzichte van Red Bull, dat het hele weekend met Max Verstappen al dominant is. De coureur van de Oostenrijkse renstal reed de snelste tijd van het team in Q2. Hughes vergeleek de tijden van de Nederlander met die van Russell en ziet waar de meeste tijd verliest voor de langzame bochtensectie. 'De Mercedes verliest drie tienden door de veel betere snelheid van de Red Bull in de snelle bochten in het eerste deel van de ronde (de RB19 is 12 km/u sneller bij bocht 6).'

'Maar hij verliest veel tijd in de korte bochtenreeks van bocht 11 tot en met bocht 15, waarbij hij bijna twee tienden verliest', vervolgt Hughes. Die twee tienden zorgen nu voor hoofdbrekens bij het team van Mercedes. Voor het lange rechte stuk richting bocht. 'De rest van de achterstand komt door de superieure topsnelheid van de Red Bull', is de laatste conclusie van Hughes.

Verstappen is favorietenrol kwijt, pak ruim 2.5x je inzet bij zege voor de Nederlander. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws