Russell ziet droom uiteenspatten, maar waarschuwt: 'Er zullen meer kansen komen' Formule 1
Formule 1

Russell ziet droom uiteenspatten, maar waarschuwt: 'Er zullen meer kansen komen'

Russell ziet droom uiteenspatten, maar waarschuwt: 'Er zullen meer kansen komen'

George Russell was op zaterdag nog dolgelukkig met de poleposition voor zijn thuisrace, maar zo'n 24 uur later bleef alleen teleurstelling over, nadat hij uitviel tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Dat teamgenoot Lewis Hamilton de tweede race op rij won voor Mercedes was nauwelijks een pleister op de wond.

Russell had de boel in de openingsfase goed onder controle. Na een goede start hield hij teamgenoot Hamilton achter zich, maar naarmate het natter werd, kreeg hij het steeds lastiger. 'Ik ben enorm teleurgesteld. Aan het begin van de race had ik alles onder controle, toen het nog droog was', vertelt de 26-jarige Brit zelf bij F1TV.

Uiteindelijk maakte dat niet uit, aangezien hij met technische problemen uitviel, en dus een nulscore moest laten noteren. 'Daarna werden de omstandigheden uitdagender, toen het natter werd, en ik begon vermogen te verliezen. Daarna moest ik de auto terugbrengen naar het team, dus ik ben heel teleurgesteld.' Volgens het team van Mercedes kampte Russell met een waterdrukprobleem.

Mercedes is definitief terug

Interviewer Will Buxton vraagt Russell of hij ook al de lichtpuntjes ziet. 'Natuurlijk nemen we ook de positieve punten mee. De auto is snel, en er zullen meer kansen komen, maar uitvallen is altijd teleurstellend, en zeker in je thuisrace, en we hadden hier kans op minimaal een podium', sluit Russell af. Mercedes heeft nu twee races op rij gewonnen, en lijkt in de constructeursstrijd de jacht steeds meer te openen op nummer twee Ferrari, terwijl het op vaste basis mee lijkt te dingen voor de overwinningen.

Mercedes belooft nog verdere verbeteringen met upgrades in België en Hongarije. Daarmee lijkt Mercedes steeds meer de definitieve stap naar de top te hebben gezet, al profiteerde het Duitse team in Engeland van de koelere omstandigheden. Toto Wolff gaf eerder al aan dat dit Mercedes in de kaart gespeeld heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws