Russell ziet Verstappen als ideale plaatsvervanger voor Hamilton: 'Ik kan ook hem verslaan' Formule 1
Formule 1

Russell ziet Verstappen als ideale plaatsvervanger voor Hamilton: 'Ik kan ook hem verslaan'

Russell ziet Verstappen als ideale plaatsvervanger voor Hamilton: 'Ik kan ook hem verslaan'

George Russell, coureur voor het team van Mercedes, zou een groot voorstander zijn van een eventuele overstap van Max Verstappen naar de Duitse renstal. Iemand moet de plek van Lewis Hamilton overnemen vanaf 2025, en volgens de Britse coureur is het niet gek dat Mercedes Verstappen als de beste optie ziet. Ieder team wil immers de beste coureur van het veld binnenhengelen, al gaat Russell de uitdaging graag aan.

Het rommelt al een tijdje in de Formule 1, maar recent wordt er ook steeds vaker gesproken over een eventuele overstap voor Verstappen. De Nederlander zou Red Bull Racing dan inruilen voor het stoeltje wat Hamilton nu nog warmhoudt, al hebben velen de nodige twijfels over de slagingskans van het gerucht. Tot dusver gaat het gerucht niet verder dan speculaties, al maakt dat voor Russell niet veel uit.

Russell gaat strijd met Verstappen met liefde en plezier aan

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Saoedi-Arabië sprak de Britse coureur namelijk al uit dat hij de komst van Verstappen wel ziet zitten. ‘Ik begin dit seizoen aan mijn derde jaar als teamgenoot van Lewis, en hij is gewoon de beste coureur aller tijden. Ik denk dat ik het over het algemeen goed gedaan heb als zijn teamgenoot,’ stelde Russell. ‘Ik verwelkom dan ook iedereen die voor dit team wil rijden, en ik zie alles als een uitdaging. Ik weet zeker dat ik iedereen kan verslaan, en die mentaliteit hebben we als coureur ook wel nodig.’

De Mercedes-coureur is inmiddels wel wat gewend, want een zevenvoudig wereldkampioen uitdagen in dezelfde auto kan weleens een lastig karwei zijn. Toch klaagt Russell nergens over: ‘Lewis is wat dat betreft en perfecte maatstaf.’ Toch snapt Russell wel waarom zijn team Verstappen in het vizier houdt. ‘Ieder team wil de beste coureur in hun auto hebben, dus die overstap zou sowieso fantastisch zijn. Als ze die kans krijgen, pakken ze die met beide handen aan.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws