Russell ziet voordelen van gelijke rijstijlen: 'De set-up is dan de kers op de taart' Formule 1
Formule 1

Russell ziet voordelen van gelijke rijstijlen: 'De set-up is dan de kers op de taart'

Russell ziet voordelen van gelijke rijstijlen: 'De set-up is dan de kers op de taart'

George Russell ziet voordelen in dat hij en Lewis Hamilton dezelfde rijstijl hebben. Volgens de Brit is het afstellen van de auto dan makkelijk en is de set-up als een kers op de taart. De 24-jarig geeft aan dat ze op die manieren verschillende afstellingen hebben kunnen proberen, maar hetzelfde pad van ontwikkeling hebben kunnen bewandelen.

Ondanks dat Hamilton heel wat jaren aan Formule 1-ervaring meer heeft dan Russell, denkt de jonge Brit wel dat zijn rijstijl na zijn eerste seizoen bij Mercedes aansluit bij die van de zevenvoudig wereldkampioen. 'Ik denk dat Lewis en ik zeer vergelijkbare rijstijlen hebben', begint Russell bij de Duitse tak van Motorsport.com. 'We hebben allemaal onze eigenaardigheden, maar het mooie is dat we hebben geprobeerd een reeks set-upopties te ontwikkelen. Dat evolueerde de auto, omdat we verschillende afstellingen kunnen gebruiken, maar hetzelfde pad in de ontwikkeling blijven volgen', legt de Mercedes-coureur uit.

Daarom is het ook voordelig dat Mercedes twee rijders heeft met dezelfde rijstijl. 'De set-up is dan de kers op de taart', stelt Russell. 'De basis en de focus liggen op de mechanica en de aerodynamica van de auto. In het raceweekend draait het allemaal om het finetunen van je eigen bolide.' Nadat Mercedes in het Formule 1-seizoen van 2022 moeite had om Red Bull Racing en Ferrari bij te houden, analyseerden de ingenieurs van het team de gegevens nauwgezet om zoveel mogelijk van de fouten te leren. 'Ik heb het volste vertrouwen in mijn team en de manier waarop ze werken. Ik denk dat we al het mogelijke hebben gedaan met wat we weten.'

'Iets met een boemerang die terugkomt'

Op 15 februari presenteerde de Duitse renstal de W14, het strijdwapen voor het 2023-seizoen. Hiermee hoopt Mercedes weer mee te doen in het gevecht om de titel. 'Het resultaat is een auto die het onmiskenbare DNA van zijn voorganger behoudt en een combinatie van opmerkelijke veranderingen introduceert', verklaarde Mercedes bij de W14-presentatie. 'Iets met een boemerang die terugkomt', zegt Russell. 'In het leven leer je dan van deze ervaringen. Of we weer een tegenslag zullen meemaken, staat in de sterren. We weten het niet. We moeten het bewijzen op het circuit en voor de eerste test kunnen we niet veel zeggen.'

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws