Sainz acht verschil met Red Bull niet groot: 'Dominant zonder een duidelijke voorsprong in tempo' Formule 1
Formule 1

Sainz acht verschil met Red Bull niet groot: 'Dominant zonder een duidelijke voorsprong in tempo'

Sainz acht verschil met Red Bull niet groot: 'Dominant zonder een duidelijke voorsprong in tempo'

Carlos Sainz is ervan overtuigd dat Ferrari niet ver van Red Bull Racing verwijderd is. Hoewel de Italianen het kampioenschap met ruime afstand moesten laten aan de Oostenrijkers, was het verschil erg klein volgens de coureur en zat het hem vooral in andere dingen dan performance. Als Ferrari het vermogen iets op kan schroeven en haar zaken op orde krijgt, denkt de Spanjaard het Max Verstappen en Sergio Pérez moeilijk te kunnen maken komend seizoen.

Tegenover Formula1.com vertelt Sainz positief te kijken richting komend seizoen. 'Ik voel dat we kansen hebben. Ik bedoel, Red Bull is dominant geweest, maar ze zijn dominant geweest zonder een duidelijke voorsprong in tempo. Ik heb niet het gevoel dat we zo ver achterliggen op het gebied van auto-ontwikkeling en autoprestaties. Als je erover nadenkt, stond ik op pole in Austin, we waren één-twee in de kwalificatie. Het moet dan wel zo zijn dat onze auto eigenlijk niet zo ver afstaat van de Red Bull.'

Andere factoren dan performance verbeteren

Bij Ferrari moet men het dan ook vooral in andere dingen zoeken, aldus de Spanjaard. 'Waar we ons op moeten richten is om te proberen de 2023 banden te begrijpen, en te kijken hoe we sneller kunnen zijn in de race, want het is duidelijk dat de Red Bull bijzonder snel is in de race in vergelijking met ons', aldus de Ferrari-coureur, die zag dat zijn team het de Oostenrijkers vooral in de kwalificatie moeilijk kon maken.

Niet alleen de banden, maar ook andere zaken buiten de auto om zijn factoren waar nog te winnen valt voor Ferrari volgens Sainz. 'Wat betreft de strategie, race-uitvoering, bandenmanagement, dat zijn nog stappen die we willen zetten, waar we al aan werken. Maar qua pure prestaties zijn we niet ver weg. We hoeven alleen maar wat meer vermogen en wat meer downforce in de auto te stoppen, en dan zitten we op hetzelfde niveau of sneller, dus laten we hopen dat dat lukt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws