Webber noemt Alpine-kritiek op Piastri onterecht: 'Oscar was juist het meest integer' Formule 1
Formule 1

Webber noemt Alpine-kritiek op Piastri onterecht: 'Oscar was juist het meest integer'

Webber noemt Alpine-kritiek op Piastri onterecht: 'Oscar was juist het meest integer'

Mark Webber vindt het onterecht dat Alpine Oscar Piastri van een gebrek aan loyaliteit beticht. In een eerder stadium noemde Alpine teambaas Otmar Szafnauer de Australiër 'niet integer' en voorspelde Alpine-CEO Laurent Rossi dat het voorval rondom zijn onverwachte overstap naar McLaren hem gedurende zijn carrière zal blijven achtervolgen. Webber is het hier niet mee eens.

Toen Piastri in de zomer van 2022 ineens bekendmaakte helemaal niet voor Alpine uit te komen in 2023, vlak nadat de Franse renstal dit via de sociale media had aangekondigd, zorgde dat op zijn zachtst gezegd voor veel gefronste wenkbrauwen in de Formule 1-wereld. Het leidde zelfs tot een rechtszaak tussen McLaren en Alpine met als inzet de diensten van de jonge Australiër. Deze werd gewonnen door het vanuit Woking opererende team.

Het kwam Piastri op veel kritiek van zijn voormalige werkgever te staan en dat is naar mening van zijn manager Webber niet terecht. 'Hij was heel rustig', begint de voormalig Red Bull Racing-coureur bij KTM Summer Grill. 'Ironisch genoeg was hij gezien de omstandigheden juist zo loyaal als hij maar had kunnen zijn, omdat hij moest wachten op antwoorden. Hij was het meest loyaal van allemaal. Andere belanghebbenden toonden veel minder geduld.'

'McLaren was bereid groot risico te nemen'

Uiteindelijk koos Piastri voor een avontuur bij McLaren. Het Britse team wilde de Formule 2-kampioen van 2021 graag het stoeltje van Daniel Ricciardo aanbieden, maar dat was wel een risico volgens Webber. 'Ze (McLaren, red.) waren bereid om een groot risico te nemen met Oscar en dat was geweldig. Dat hebben ze destijds ook gedaan met Lando Norris, Carlos Sainz en onder Ron Dennis ook met Lewis Hamilton. Deze stap was dus een grote kans voor Oscar. Ze wilden hem graag hebben. Dat is, naast het hebben van een helder plan, erg belangrijk', aldus Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws