Emotioneel afscheid Vettel bij Aston Martin: AMuS noemt vier mogelijke opvolgers Formule 1
Formule 1

Emotioneel afscheid Vettel bij Aston Martin: AMuS noemt vier mogelijke opvolgers

Emotioneel afscheid Vettel bij Aston Martin: AMuS noemt vier mogelijke opvolgers

Sebastian Vettel heeft een dag voor de officiële bekendmaking aan Aston Martin verteld dat hij zou stoppen met de Formule 1. Op donderdag werd het wereldkundig dat de Duitser zou stoppen, en op woensdag nam hij dan ook op emotionele wijze afscheid van het team. Aston Martin had aan Vettel gevraagd een keuze te maken voor de zomerstop, zodat het team mogelijk genoeg tijd zou hebben om een vervanger te vinden. Auto, Motor und Sport noemt vier namen.

Voorafgaand aan de persdag in Hongarije was er nog de hoop dat Vettel door zou gaan met de Formule 1 en dat hij zijn contract zou verlengen bij Aston Martin. Op woensdag nam hij echter al afscheid van het team en op donderdag kwam de renstal weer samen. 'Hij gaf een hele emotionele speech', vertelt sportief directeur Andy Stevenson. 'Je kon vertellen dat het recht uit zijn hart kwam en dat het zeker niet gespeeld was. Er vloeiden ook wel een paar trainen tijdens de speech.'

Vettel heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ingezet voor maatschappelijke problemen. Vooral klimaatverandering staat hoog op het lijstje bij de viervoudig wereldkampioen. 'De mensheid begint nu aan haar meest belangrijke uitdaging. Als we deze race verliezen, dan zal de wereld verder gaan met draaien zonder ons. Het is een bedreiging voor de jongere generatie.'

Vier mogelijke opvolgers voor Vettel

Aston Martin moet nu dus op zoek naar een coureur die naast Lance Stroll komt te rijden. Doordat de plek van Vettel vrijkomt, lijkt de zogeheten silly season echt te kunnen beginnen. 'Fernando Alonso ziet Aston Martin alleen als allerlaatste optie, nu hij ook al in gesprek is met Alpine. Daarnaast worden Daniel Ricciardo, Mick Schumacher and Nico Hülkenberg genoemd. Hülkenberg zal nog een bandentest verrijden, en Schumacher wordt genoemd omdat Vettel gelooft in zijn kwaliteiten', aldus Auto, Motor und Sport.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws