Sainz opgelucht na lastige vrijdagsessies: 'Van begin tot eind een uitdaging’ Formule 1
Formule 1

Sainz opgelucht na lastige vrijdagsessies: 'Van begin tot eind een uitdaging’

Sainz opgelucht na lastige vrijdagsessies: 'Van begin tot eind een uitdaging’

Nadat zijn Ferrari-collega Charles Leclerc een overwinning pakte in thuisland Monaco, hoopt Carlos Sainz goede zaken te doen in Spanje. Na de race in Canada, die met een dubbele DNF in mineur eindigde, brengt het team uit Maranello upgrades mee naar Barcelona. ‘Over één ronde komt het wel goed’, zegt Sainz in een interview met Formula1.com.

‘Het voelt oké’, blijft Sainz nog voorzichtig wanneer hem gevraagd word hoe hij zich na de goede resultaten in de vrije trainingen. De Spanjaard wil nog niet te hard van stapel lopen na de P2 in de tweede vrije training. ‘Ik denk dat het een uitdagende vrijdag moet zijn geweest voor iedereen, want de baan was erg glibberig’, vervolgt hij. ‘Het was heel moeilijk om een goede ronde te rijden vanwege de wind en de hoge baantemperatuur’, legt Sainz uit.

Vrijdag van begin tot eind een uitdaging

‘Heel eerlijk gezegd was het van begin tot eind een uitdaging’, aldus de man die in Barcelona zijn thuisrace rijdt. ‘Over één ronde gaat het best redelijk, maar tijdens de longruns hebben we het iets lastiger, zoals vorig jaar ook het geval was hier’, zegt de Madrileen. Over de kwalificatie maakt hij zich geen zorgen. ‘We zullen proberen het zondag beter voor elkaar te hebben. Over één ronde komt het wel goed’, concludeert Sainz.

De Spanjaard heeft gereden met een update op zijn bolide, waarvan de eerste data inmiddels binnen zijn. Vooralsnog lijkt het allemaal positief uitgepakt te hebben. ‘We hebben er even naar gekeken en het lijkt erop dat alles het prima doet’, vertelt de man die het team na dit seizoen moet verlaten om plaats te maken voor Lewis Hamilton. ‘De marges zijn erg krap, dus een smal pakket aan upgrades dat het goed doet, kan altijd een verschil maken’, benadrukt de Ferrari-coureur. ‘We zijn tevreden met hoe het nu gaat’, sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws