'Veel updates in Barcelona: RB presenteert met grootse update bijna compleet andere auto' Formule 1
Formule 1

'Veel updates in Barcelona: RB presenteert met grootse update bijna compleet andere auto'

'Veel updates in Barcelona: RB presenteert met grootse update bijna compleet andere auto'

Het Grand Prix-weekend in Spanje zal voor de teams in het teken staan voor het testen van nieuwe onderdelen. De meeste teams zullen upgrades brengen naar het Circuit de Barcelona-Catalunya. Visa Cash App RB lijkt de grootste update mee te nemen naar Spanje. Het zou gaan om de grootste upgrade van het jaar en de bolide zal er ook merkbaar anders uit komen te zien.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is de afgelopen jaren steeds minder gebruikt als testcircuit, maar dat betekent niet dat de baan geen uitstekende plek is om nieuwe updates te testen. Aankomend weekend zullen meerdere teams nieuwe onderdelen brengen. Na een paar mindere weekenden lijkt Red Bull Racing steeds meer over de schouder te moeten kijken en de achtervolgers hopen in Spanje opnieuw een goede stap te zetten. Desondanks vreest de concurrentie voor een terugkeer van de dominantie van Max Verstappen.

RB met compleet andere auto

Het Duitse Auto, Motor und Sport geeft aan dat de Oostenrijkse renstal waarschijnlijk niet stil heeft gezeten de afgelopen weken. De RB20 heeft vooral een probleem met het nemen van kerbs en dat is een probleem dat Verstappen graag ziet verdwijnen. Desondanks houden de ingenieurs hun mond dicht over de mogelijke upgrades die het team gaat brengen. Het zusterteam van de regerend wereldkampioen is duidelijk wel druk bezig geweest.

Zowel Auto, Motor und Sport als Formu1a.uno melden dat de Italiaanse renstal met een flink upgradepakket zal komen. De bolide van RB zal er zelfs compleet anders uit komen te zien volgens de berichtgeving. 'Er wordt gesproken over een nieuwe vloer, een nieuwe achtervleugel en aangepaste sidepods. De VCARB-01 zal daardoor nauwelijks herkenbaar zijn. De ingenieurs spreken van de grootste upgrade van het jaar, die idealiter ook merkbaar zou moeten zijn in de tijden.'

Concurrentie Red Bull ook met nieuwe onderdelen

De concurrentie van Red Bull staat ook niet stil. Mercedes, Ferrari en McLaren komen in de komende weken met updates. Bij Mercedes en Ferrari wordt er vooral gehint naar een nieuwe vloer. Andrea Stella, de teambaas van McLaren, heeft duidelijk gemaakt dat het team in de komende triple header meerdere updates wil introduceren. Dit zou dan gaan om kleinere upgrades, terwijl Ferrari en Mercedes dus een wat groter pakket zullen brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws