McLaren-coureurs vol vertrouwen: 'Wordt weer close, net als in Canada' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs vol vertrouwen: 'Wordt weer close, net als in Canada'

McLaren-coureurs vol vertrouwen: 'Wordt weer close, net als in Canada'

Lando Norris verwacht voor de rest van het Grand Prix-weekend in Spanje, net als twee weken geleden in Canada, een spannende strijd vooraan het veld. De Brit, die vrijdag in beide sessies in de top drie terug te vinden was, is tevreden over de start van McLaren. Ook teamgenoot Oscar Piastri is optimistisch over de kansen van zijn team.

Met een eerste en een derde plaats in de eerste vrije trainingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya kan Norris zonder meer terugkijken op een sterke start van het negende raceweekend van het seizoen. In VT1 was de Brit nipt sneller dan Verstappen, maar in VT2 kwam de coureur uit Bristol juist een fractie tekort. De verschillen aan de kop van het veld waren in ieder geval bijzonder klein en dat belooft veel voor de rest van het weekend, zo verwacht ook Norris.

'Ik voelde me vanaf het begin redelijk op mijn gemak met de auto, dus het is close en het gaat erom dat we zaterdag proberen om nog wat kleine dingen te verbeteren, want ik weet zeker dat het weer close wordt zoals in Canada', voorspelt Norris, die niet van een perfecte dag spreekt, bij Formula1.com. 'Ik denk dat een redelijk goede dag was. Het is echter nooit makkelijk in deze warme omstandigheden, het voelt nooit geweldig. De banden raken erg snel oververhit, dus het is moeilijk om alles in het perfecte werkvenster te krijgen', aldus Norris.

Piastri optimistisch: 'We staan er goed voor'

Ook teamgenoot Piastri kijkt met veel vertrouwen uit naar de kwalificatie en de race, al ziet de bescheiden Australiër ook nog enkele verbeterpunten, vooral bij zichzelf. 'Het was erg warm en er was veel minder grip dan velen van ons had verwacht', begint Piastri. 'Het kostte me dus wat moeite in VT2. Ik moet nog aan wat dingen werken in mijn rijstijl, maar ik denk dat we er met de auto af wel bijna zijn', doelt Piastri op het vinden van de juiste afstelling. 'Ik denk dat we er goed voorstaan. Het was misschien niet de beste vrijdag van het jaar, maar we doen zeker mee. En als ik zelf nog een paar dingen verbeter, dan doen we echt mee.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws