Horner tevreden met zijn team in Monaco: 'We deden alles goed met de strategie' Formule 1
Formule 1

Horner tevreden met zijn team in Monaco: 'We deden alles goed met de strategie'

Horner tevreden met zijn team in Monaco: 'We deden alles goed met de strategie'

Christian Horner is blij met de overwinning van Sergio Perez in de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan hield goed stand tegen Carlos Sainz en pakte zo zijn eerste overwinning in het prinsdom.

Horner zegt na de overwinning voor zijn team blij te zijn met zijn coureurs en de strategie van zijn team. In gesprek met Sky-reporter Ted Kravitz zegt de teambaas voor een veilige herstart te hebben gekozen. 'We kozen voor de medium band na de rode vlag om zo met Checo en Max geen risico te lopen bij de herstart. Hij had een lockup wat zorgde voor extra slijtage maar hij deed het goed en hield Sainz achter zich tegen het einde van de race.'

Red Bull niet de snelste maar wel maximaal resultaat

Volgens Horner was Red Bull Racing niet het snelste team in Monaco maar wist het Ferrari wel te verslaan, via een goede strategie. 'We hadden niet de snelste auto dit weekend maar deden alles goed met de strategie om Ferrari voorbij te komen. Het draait hierbij allemaal om de in- en outlap. Verstappen en Pérez deden dat zo goed dat ze hun directe Ferrari-concurrenten Leclerc en Sainz konden inhalen', zegt de teambaas tevreden.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws